TEQBALL

2021.06.09. 16:44

Világbajnoki ezüstérmes játékos is a Dobó téren

Az ország számos részéről érkeztek nevezések a rendezvényre.

B. Zs.

Az egri színekben szereplő Farkas Dániel egyéniben és párosban is indul Fotó: Lénárt Márton

 

A négy fal közül négy asztal köré csábítaná a kíváncsi tekinteteket az Egri Teqball Akadémia (ETA) hétvégi rendezvényén. A Dobó tér és környezetének panorámája szolgáltatja a nem mindennapi helyszínt a 2. Egri Teqball-kupa országos versenyhez.

– A magyar találmány népszerűsítésére keresve sem találhattunk volna előkelőbb helyszínt – fejezte ki örömét az ETA elnöke, Nagy Zoltán. – A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások megszűnése után kaptunk zöld utat a Dobó térre. A városvezetés minden tekintetben segítségünkre volt a rendezés feltételeivel és a helyszínnel kapcsolatban, valamennyi lényeges információt megkaptuk.

Az ország számos részéről érkeztek nevezések a rendezvényre. A helyszín elnyerte az indulók tetszését, ugyanis izgatottságuknak hangot adva jelezték: már mindenki nagyon várja a Dobó téri megméretést.

Az egri színekben szereplő Farkas Dániel egyéniben és párosban is indul Fotó: Lénárt Márton

 

A hölgyek körében is népszerű sportág igazolt játékosai közül hatan lesznek jelen az egri versenyen. Ennek tükrében nem meglepő, hogy a legnagyobb névnek Janicsek Zsanett számít a rendezvényen. A 2019-ben hazánkban rendezett 3. Teqball-világbajnokság vegyespáros számának ezüstérmesét testközelből láthatják az érdeklődők.

A szombaton 9 órakor kezdődő esemény az egyéni küzdelmekkel rajtol, ahol négy asztalon zajlanak a mérkőzések. A 32-es mezőnyben hat egri játékosnak lehet szorítani, Farkas Krisztián, Farkas Dániel, Aradszki Roland, Varga Alex, Sipkó Bálint és Kolos Köhler ad képet arról, hol tart a rutinosabb ellenfelekkel szemben. A délutáni program 22 párossal folytatódik.

A 14 órakor kezdődő párosok versenyében jóval merészebb álmokat szövögethet az Egri Teqball Akadémia. A honi élvonalban edződő Farkas testvérpár és az Aradszki, Varga kettősön kívül további három egri duó lép asztal mögé. A Máhner Márk, Jaskó Marcell, a Palaticzky Szabolcs, Kolos Köhler, valamint a Szűcs Ádám, Kiss Bence alkotta páros mutathatja be tudását.

– A klubon belüli részvételi aránnyal elégedett vagyok – folytatta Nagy Zoltán. – Egyéniben még rutintalanabbaknak számítunk ellenfeleinktől, itt nem is lehetnek magas elvárásaim a fiúkkal szemben. Párosban azonban már több versenyen villantottak tudásukból a fiúk. Remélem, a csodás környezet motiválóan hat rájuk. Az élvonalban pallérozódó kettőseinknél bízom a jó eredményben, de a másik három duónkban is nagy potenciál rejlik. A hangulat és a miliő remélhetőleg pozitívan befolyásolja a játékukat és kihozzák magukból a legtöbbet.

A hazaiaknál két hiányzója akad. Nagy Zoltán műtött térdével adódtak problémák, így párostársával, Hudák Balázzsal kihagyja a viadalt. Előbbi a torna ötödik játékvezetőjeként, utóbbi pedig a rendezvény egészségügyi felelőseként lesz jelen.

Szalagon kívül

Az egész napos eseményt ingyen tekinthetik meg az érdeklődők. Kihelyezett nézőtér nem lesz a Dobó téren, ám nagyon fontos, hogy a szalaggal kijelölt területen belül nem lehet tartózkodni. A rendőrséggel egyeztetve arra jutottak Nagy Zoltánék, hogy a konfliktusok elkerülése miatt a kordonon belülre (ami igazából szinte maga a játéktér) csak a klub technikai személyzete és a játékosok léphetnek be – karszalaggal. Ebben biztonsági szakemberek segítik az Egri Teqball Akadémiát.

A torna programja

9.00: Megnyitó

9.05–13.55: Egyéni verseny

13.55: Eredményhirdetés

14.00–15.00: Ebédszünet

15.05–18.30: Párosverseny

18.35: Eredményhirdetés

A rendezvény támogatói: Sparhelt Pizzéria, Fröccskös, Eszterházy Károly Egyetem, Hudi masszás, EgriFoci Tv, Heol.hu, Heves Megyei Hírlap

Az egri színekben szereplő Farkas Dániel egyéniben és párosban is indul Fotó: Lénárt Márton

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában