KLUBÉLET

2021.07.31. 13:25

A sakkozók visszaléptek Füzesabonyban

Hajnal Gyulát emlékplakettel jutalmazta Petővári József, mint ahogy az FSC NB II-es női csapatát bajnoki címre vezető Tamás Tamást is, aki a jövőben az SBS-Eger NB I-es ifjúsági gárdáját irányítja.

S. K.

Petővári József (balról) és Hajnal Gyula. Egy korszak véget ért

Fotó: Berkes Anna

Éves küldöttgyűlést tartott a Füzesabonyi Sport Club, ahol a szakmai beszámolón túl személyi változásokról is szó esett. Elhangzott, hogy az egyesület a koronavírus-járvány okozta nehézségek közepette a 2020/21-es szezonban is szép sikereket tudhat magáénak, miközben sajnálatos módon olyan szakosztály is akadt, amely ez idő alatt teljesen ellehetetlenült.

– Sorra maradtak el a versenyek, a sakkozók pedig elvesztették a lelkesedésüket – magyarázza az FSC ügyvezetője, Petővári József. – Mindezt csak tetőzte, hogy több évtizedes szolgálat után a szakosztály első embere, Hajnal Gyula is hátrébb lépett. Tettünk ugyan kísérletet arra, hogy megmentsük a közösséget, de erőfeszítéseink hiábavalónak bizonyultak.

Petővári József (balról) és Hajnal Gyula. Egy korszak véget ért Fotó: Berkes Anna

Hajnal Gyula a 1970-es évek közepétől vezette sikeresen az FSC sakk-szakosztályát. A nagy tekintéllyel bíró szakembert emlékplakettel jutalmazta Petővári, mint ahogy az FSC NB II-es női csapatát bajnoki címre vezető Tamás Tamást is, aki a jövőben az SBS-Eger NB I-es ifjsági-csapatát irányítja.

– Tamás szeretne minél inkább kiteljesedni a szakmában, s erre Egerben nyílhat lehetőség – folytatta Petővári József. – Remek munkát végzett a klubnál, méltán lehetünk büszkék rá. A kézilabdázók mellett az asztaliteniszezőket is feltétlen dicséret illeti, akik szintén bajnoki érmekkel zárták a pandémia miatt számukra is nehezített körülmények között rendezett megyei bajnokságot.

Miközben a sakkozóktól elköszöntek, új szakosztályként az atlétika jelenik meg az FSC kötelékében.

– Juhász Sándor ultramaraton-futó vezetésével érkeznek a sportolni vágyók, akiből reményteljes futókat nevelne a sportoló. Ehhez a helyi sportelepen kialakított műanyag futópálya kiváló lehetőségként szolgál – zárta szavait Petővári József.

Hajnal Gyula belefáradt

– Negyvenhét éve vagyok a sportágban, őszintén megvallva belefáradtam – fogalmazott Hajnal Gyula. – Az elmúlt két év rengeteg nehézséget hozott, a vírushelyzet teljesen megbénította a sportágat. A csapat szétszéledt én pedig már nem érzek magamban annyi erőt, hogy ismét ütőképes együttest verbuváljak.

 

Címkék#FSC#sakk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában