STRANDRÖPLABDA

2021.07.29. 19:29

Az Egri VSI fiú párosa Ausztriában szerzett tapasztalatokat

Az országos bajnoki fordulókon elért nagyszerű eredményeiknek köszönhetően Ausztriában léphettek homokra az egriek.

B. Cs.

Tari Bendegúz és Vincze Tamás Fotó: EVSI

Tari Bendegúz és Vincze Tamás az Egri Városi Sportiskola strandröplabdázójaként szerepelt a nyolc nemzet U16-os és U18-as korosztályú párosait felvonultató MEVZA (Middle European Volleyball Zonal Association) versenyen.

– A Hartbergben rendezett eseményen a 16 legjobb csapat versengése a sportág ünnepének számított, ami nemcsak a résztvevő csapatok játékminőségének, de a versenyt övező körülményeknek is köszönhető volt – tájékoztatta a heol.hu-t az egriek edzője, Vincze Tamás, akinek tanítványai életük első nemzetközi versenyén nagyszerűen helytálltak. – A duó a négycsapatos csoportban legyőzte szlovák és osztrák ellenfelét, majd a csoportdöntőben szoros meccsen maradt alul a végül bronzmeccset játszó másik osztrák párossal szemben.

A csoportkörből másodikként történt továbbjutás után a nyílt sorsolás kevésbé kedvezett a versenyen induló három magyar kettősnek, ugyanis azonos ágra kerültek a mieink.

Tari Bendegúz és Vincze Tamás Fotó: EVSI

– Az első akadályt sikerrel vette Bendegúz és Tamás. A négy közé kerülésért kiírt mérkőzésen azonban a taktikusabb és pontosabb játékot bemutató, végül ezüstérmet szerzett Niemeier Lukas, Veress Ákos összeállítású magyar páros megálljt parancsolt nekik. A megosztva elért ötödik helyezés ugyanakkor sikernek számít, nem beszélve rengeteg, a későbbiekben kamatoztatható tapasztalatról – összegzett Vincze Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában