ÚSZÁS

2021.07.29. 19:47

Az egriek olimpikon úszójában kavarognak az érzések

Vasárnap utazik haza Tokióból Holló Balázs. Az Egri Úszó Klub versenyzője a 4x200 méteres magyar férfigyorsváltó tagjaként indult kedden az ötkarikás játékokon.

B. Cs.

Holló Balázs számára korán véget ért az olimpiai szereplés Fotó: Derencsényi István/MUSZ

Fotó: Istvan Derencsenyi

A négyes szereplése azonban fájó emléket hagy, ugyanis rossz váltás miatt a csapatot kizárták az előfutamból. Kovács Ottó edző tanítványa hozta a tőle elvárhatót, bizonyítva, hogy bátran lehet rá számítani. Két nappal a verseny után az kérdeztük tőle, hogy az első sokkhatáson túllépve, már aludva a történtekre, milyen érzések kavarognak benne. A 22 éves úszó így felelt a heol.hu-nak.

Holló Balázs számára korán véget ért az olimpiai szereplés Fotó: Derencsényi István/MUSZ

– Semleges érzéseim vannak, mert volt az egészben jó meg rossz is. A jó, hogy az olimpián, ekkora nyomás alatt 1:47,41 perces idővel egyéni csúcsot úsztam. A rossz pedig, de ezt mondanom sem kell... – válaszolta Balázs, majd hozzátette: szerencsére nagyrészt pozitív reakciókat kapott a versenyt követően. Ennek örül, azonban a történtek tudatában ez csupán csekély vigaszt jelent.

Mint az ismert, a Holló Balázs, Zombori Gábor, Kozma Dominik, Márton Richárd összetételű négyesből Kozma volt, aki 14 századmásodperccel korábban ugrott a medencébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában