kosárlabda

2021.07.07. 18:22

Az Eszterházy SC az új idényt az NB II.-ben kezdi

Tizenhárom évet követően hivatalosan is búcsúzik az NB I/B-s pontvadászattól az EKE-Eger-KOK férficsapata.

Sike Károly

Az egriek elköszöntek az NB I/B-s mezőnytől Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A 2020/2021-es szezonban a férfi NB I/B Zöld csoportjában tizenkettedik helyen zárt EKE-Eger-KOK együttese az új idényt a sportág negyedik vonalának számító NB II.-ben kezdheti – határozott a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) Versenybizottsága.

– Rendkívül csalódottak vagyunk, és nem tartjuk teljesen korrektnek a döntést – jelentette ki az egriek vezetőedzője, Váczi Péter. – A versenykiírás értelmében valóban kiesőnek számítunk, de talán kevesen tudják, hogy az elmúlt bő egy évtizedben egyszer sem akadt arra példa, hogy visszautasították volna egy papíron kieső csapat jelentkezését. Ez a döntés azért is különösen fájó, mert nem mi végeztünk a csoport utolsó helyén. Azonban van egy olyan sokak által vitatott szabály, amely szerint A csoportos egyesület U23-as csapata nem eshet ki, így a sereghajtó DEAC U23-as korosztályú gárdája maradhat az NB I/B-ben.

Az egriek elköszöntek az NB I/B-s mezőnytől Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Az EKE-Eger-KOK alakulata tizenhárom év után int búcsút az NB I/B-s küzdelmeknek. Az új szezont már az Eszterházy Károly Egyetem szakosztályaként Eszterházy SC néven kezdhetik Ungi Kevéék.

– Az Eszterházy SC kötelékében stabilabb anyagi körülmények között versenyezhetünk, de a visszajutás jóval nehezebb feladatnak ígérkezik annál, mint aminek az NB I/B-s tagság megőrzése számított – folytatta Váczi Péter. – Az NB II.-es csapatok régiós elosztásban játszanak egymással, azonban ennek a pontos kidolgozása még az elkövetkezendő hetek feladata lesz az illetékeseknek. Egyelőre még arról is korai beszélni, hogy milyen játékoskerettel vágunk neki a folytatásnak, de azért bízom benne, hogy a csapat gerincét sikerül együtt tartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában