BÚVÁRSPORT

2021.07.06. 14:15

Gyöngyösi és egri ezüst a tomszki vb első napján

A magyar csapat tagjai egy arany-, két ezüst- és egy bronzérmet nyertek az oroszországi esemény nyitónapján.

S. K.

Varga Krisztina. A medál és aki mögötte van Fotó: BVSK

Mozsár Alex ezüstérmet szerzett a férfi 400 méteres felszíni úszás fináléjában a Tomszkban zajló uszonyosúszó-világbajnokság nyitónapján. A Mátrai Erőmű BK versenyzője mögött korábbi klubtársa, az immár ­győri színekben szereplő Bukor Ádám csapott célba harmadikként.

A magyar csapat tagjai egy arany-, két ezüst- és egy bronzérmet nyertek az oroszországi esemény nyitónapján. A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) közlése szerint Senánszky Petra a női 100 méteres uszonyos gyorsúszás döntőjét megnyerve ismét világbajnok lett, így immár öt éve veretlen a számban. Mögötte a Búvár és Vízisport Klub Eger kiválósága, Varga Krisztina végzett a második helyen.

Varga Krisztina. A medál és aki mögötte van Fotó: BVSK

– Izgalmas, taktikus és érzelmes nyitónapon vagyunk túl, ahol az első aranyérem mellett öt Világjátékok-kvótát is szereztünk – osztotta meg a magyar küldöttség vezetője, Kókai Dávid. Senánszky Petra ötödik egymást követő világbajnokságon nyerte meg a 100 méteres uszonyos gyorsúszást, ami egészen egyedülálló a sportág történetében.

A világbajnokság küzdelmei július 9-én zárulnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában