LABDARÚGÁS

2021.09.19. 18:33

Magyar Kupa: kilenc az FTC-től Hatvanban

A hat gólig jutott Mryto Uzuni vezetérletével nagy különbségű győzelmet aratott Hatvanban az FTC csapata és jutott be a Mol Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé.

Bódi Csaba, Füzesi Bálint

Myrto Uzuni (balról) állva hagyta Bárkányi Arnoldékat Fotó: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Fotó: ALBERT PETER

A Mol Magyar Kupa 3. fordulójában:

FC HATVAN–FTC 0–9 (0–2)

Hatvan, Népkerti Sporttelep, 2000 néző. V.: Takács János (Szilágyi N., Vad A.).

HATVAN: Uj M. (Sáfrán, 79.) – Tarnóczi (Bartha B. 71.), Bárkányi, Szabó R., Karácsony – Török N. (Ács Á. 64.), Mundi Z. – Tajti B. (Dinka K., a szünetben), Czibolya (Füzik, 71.), Fellner – Kitl K. Vezetőedző: Nahóczky Attila.

FTC: Bogdán Á. – Botka, Könczey, Dvali, Csontos D. (Zubkov, 68.) – Laidouni (Loncar, 68.), Leandro – Gavrics, R. Mmaee (Gera Za. 56.), Cabrajal – Uzuni. Vezetőedző: Peter Stöger.

Bizonyosan eljön majd az ideje annak, hogy Népkerti Sporttelep centerpályája melletti lelátó elkészül. Abban az esetben vélhetően olyan körülmények között fogadhatja majd ellenfeleit a hatvani gárda, amely méltó a klubhoz és a városhoz. Addig azonban be kell érni a mobilletátós, raklapos átmeneti megoldással, ami a célnak ugyan megfelel, de azért közel sem nevezhető optimálisnak.

Legalábbis NB-s szinten, ahová vágyik az hazai gárda. A nézők persze tegnap nem stadiontúrára váltottak jegyet, hanem a Ferencváros vendégjátéka vonzotta a közönséget. Igaz, a közkedvelt Zagyva-parti gátat nem lehetett igénybe venni, ám az érdeklődésre így sem lehetett panasz. Kétezret váltottak jegyet a kupamérkőzésre, és igazi ünnepként vonult be az FC Hatvan történetébe az összecsapás azzal együtt is, hogy az FTC sima győzelmet aratott. A hazaiak az első félórában jól tartották magukat, sőt, néhány kísérletre is futotta a hazaiak erejéből. Myrto Uzuni azonban igazán ihletett formáról tett tanúbizonyságot. Az albán válogatott támadó hatszor vette be a megyei I-es házigazdák kapuját, jelentős szerepet vállalva a könnyed ferencvárosi diadalból. A hatvaniakat a kilenc kapott gól ellenére vastaps fogadta a lefújást követően.

Myrto Uzuni (balról) állva hagyta Bárkányi Arnoldékat Fotó: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

GÓL: Uzuni (0–1) a 34., Uzuni (0–2) a 40., Uzuni (0–3) az 50., Uzuni (0–4) az 59., Gera Za. a 69., (0–5), Gavrics (0–6) a 74., Uzuni (0–7) a 76., Uzuni (0–8) a 82., Loncar (0–9) a 86. percben

JÓK: Mundi Z., ill. Uzuni, R. Mmaee, Leandro, Könczey, Gera Z.

NAHÓCZKY ATTILA: – A realitás érvényesült, de a végeredményhez hozzájárult, hogy kezdő kapusunk a hajrá előtt megsérült, a végén pedig nagyon elkerülhető gólokat kaptunk. Célunk az NB III-ba jutás, a mai kupameccs pedig jól szolgálta a felkészülést a következő bajnokikra.

PETER STÖGER: – Az első félidő játékával nem voltam teljesen elégedett, de a szünet után kifejezetten jó teljesítményt nyújtottunk és kiszolgáltuk a szurkolókat. Myrto Uzuninak az előző két-három hétben nem ment annyira a játék, de mai teljesítménye az önbizalmának is jót tett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában