KÉZILABDA

2021.09.10. 15:48

Rangadóval kezd az Eger, Gyöngyösre a bronzérmest várják

Mindkét Heves megyei gárda hazai pályán kezdi a férfi NB I. 2021/22-es küzdelmeit. Az Eger a Dabast, a Gyöngyös a Tatabányát fogadja.

Sike Károly

A gyöngyösi Lubomir Durosék bravúrra készülnek

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

A férfi NB I. 1. fordulójának mérkőzései:

SBS-EGER–DABAS KC VSE

Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok, szombat, 18.00. V.: Nagy F., Túróczy J.

Igazi rangadóval indul a szezon a megyeszékhelyiek számára. A nyitányon az egyik közvetlen riválisnak számító együttessel szemben igyekeznek lendületet venni Lezák Áronék.

– Nagyon várjuk már hogy újra tétmeccset játszhassunk, ismét nézők előtt – fogalmazott az egriek vezetőedzője, Tóth Edmond. – Az elszántság bízom benne, hogy jó játékkal párosul s az első mérkőzésen olyan lendületet tudunk venni, ami sokáig kitart. A Dabas az egyik közvetlen riválisunk, hasonló játékerőt képviselnek mint mi. Az első forduló azonban mindig tartogathat meglepetést, de bízom benne, ha lesznek is nehézségeink, a szurkolók a buzdításukkal átsegítenek bennünket a hullámvölgyeken.

Az egriekhez képest a legutóbb tizenkettedikként zárt dabasiak két héttel korábban kezdték a közös munkát, így kilenc hetes felkészülést követően érkeznek a Kemény Ferenc Sportcsarnokba. Az elmúlt szezon végén Antal Szabolcs, Hajdú Péter, Hermann Ákos, Kurucz Máté, Tóth Ádám és Podoba János is távozott a Pest megyei gárdától, a pótlásukra Pallag Péter, Szikora Gergely és Burony Bence érkezett.

Az egriekhez Pulay Gábor, Seprős Bence és Lakosy Máté személyében három új játékos csatlakozott a nyáron. Az elmúlt évben a klub történetének legeredményesebb NB I-es szezonját záró együttes elveszítette a Budakalászra igazoló Schmid Pétert, míg Rédei István a DEAC, Moscoso Péter az Ózd, Mándy Tibor pedig a Komárom együtteséhez írt alá.

A gyöngyösi Lubomir Durosék bravúrra készülnek Fotó: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

HE-DO B. BRAUN GYÖNGYÖS–GRUNDFOS TATABÁNYA

Gyöngyös, Dr. Fejes András Sportcsarnok, szombat, 18.00. V.: Bócz, Wiedemann.

A legutóbbi kiírás bronzérmese jelenti az első megmérettetést az előző szezonban tizenegyedik mátraaljaiak számára. A Tatabánya – amely a 2021/22-es szezontól a Mol-csoport kiemelt támogatójaként lesz jelen az élvonalban – a visszavonuló Ilyés Ferenc mellett a nyáron Veszprémbe szerződött Sipos Adránt és az FTC-hez távozó Debreceni Dávidot is elveszítette, míg a helyükre a fehérorosz Alekszej Ushalt, a horvát Darko Stojnic és a román Viorel Fotache érkezett.

– A bajnokság egyik élcsapatával találkozunk, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a Tatabánya évek óta birtokolja a tabella harmadik helyét – fogalmazott a gyöngyösiek vezetőedzője, Konkoly Csaba a klub honlapján. – Igyekeztünk a lehető legalaposabban felkészülni, hogy igazán jó meccset játszunk. Sok múlik majd a védekezésen, a stabilan működő hátsó alakzat kellő önbizalmat adhat a támadásokhoz is. Ha ezt meg tudjuk valósítani és nyolcadik emberként a szurkolók is mellénk állnak, akkor akár a pontszerzésben is reménykedhetünk. Bízunk az elvégzett munkában és a hazai pálya előnyeiben.

A gyöngyösieknél először szerepelhet tétmérkőzésen a bosnyák Dino Hamidovic, a szerb Alekszandar Tomics és a szerb-magyar Marko Vaszics is, míg a gyöngyösi nevelésű Nkousa Dávid a BFKA Veszprém U22 kölcsönjátékosaként húz ismét zöld-sárga szerelést. A saját utánpótlásból Varga Kristóf és Mátyás Balázs lép feljebb.

A mérkőzések kizárólag védettségi igazolvánnyal látogathatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában