BIRKÓZÁS

2021.10.14. 15:06

Döntőért birkóztak a gyöngyösi 17. Szőke Miklós-emlékversenyen

Három megyénkbeli klub képviseltette magát a Diák I-es kötöttfogású Diákolimpia Kelet-magyarországi területi döntőjén, ahonnan öt fiatal első helyezettként jutott az országos fináléba.

Bódi Csaba

Az egri sportiskolásoknak érdemes volt meghallgatni Madarasi Gábor edző szavait Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Fotó: CZIMER TAMAS

 

Az egri sportiskolásoknak érdemes volt meghallgatni Madarasi Gábor edző szavait Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A Mátra Birkózó SE és a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) a gyöngyösi Felsővárosi Általános Iskola tornatermében bonyolította le a viadalt, amely a 17. Szőke Miklós-emlékverseny nevet viselte. A megméretés előtt a Heves Megyei Birkózó Szövetség elnöke, Virág Lajos adott át elismeréseket az arra érdemesnek találtatott személyeknek. Az idén fennállásának 100. évfordulóját ünneplő Magyar Birkózó Szövetség centenáriumi díszoklevelét vehette át a sportág támogatásáért Gyöngyöshalász település és személy szerint a polgármester, Pásztor János. Az MBSZ média- és marketingbizottságának társelnökeként is tevékenykedő Virág Lajostól ugyancsak centenáriumi díszoklevelet kapott a gyöngyösi birkózóélet meghatározó alakjaként Tóth István, Tóth Istvánné, Tóth Ádám és Tóth Richárd.

A kitüntetett Tóth család tagjai Virág Lajos társaságában Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A megyénkbeli továbbjutók

MÁTRA BIRKÓZÓ SE: 1. Szabad Botond. Edzők: Tóth István és Tóth Richárd.

EGRI VÁROSI SPORTISKOLA: 1. Juhász Koppány, 1. Kovács Keve, 2. Juhász Imre, 1. Szuromi László, 4. Ferenczi Dániel, 2. Farkas Péter, 2. Vitai Vajk, 1. Kazinczy Bálint, 5. Jakab Norbert. Edzők: Gyöngy Attila, Madarasi Gábor és Szucsik Tamás.

ADÁCSI BIRKÓZÓ KLUB: 5. Kis Bence, 5. Major Bálint. Edzők: Kobzi József és Bódi József.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában