LABDARÚGÁS

2021.10.15. 18:15

Eger SE: a nézők bizalmát nem akarják elveszíteni

Egy héttel ezelőtthöz képest két órával korábban kezdődik az NB III. Keleti csoportja 12. fordulójának egri mérkőzése.

B. Cs.

Fejpárbaj itt és ott Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszar Mark

EGER SE (12.)–FÜZESGYARMAT (9.)

Eger, Szentmarjay stadion, vasárnap, 13.00. V.: Muhari Gergő (Kövér, Vilmányi).

A gondolat nem új keletű: labdarúgó-mérkőzésre labdarúgóedzéssel kell felkészülni. A futótréningek és a konditermi erősítések persze szerves részét képezik a meccsre történő hangolódásnak, de a félprofinak számító harmadik vonalban édes kevés, ha csupán két gyakorlást végezhet futballpályán egy csapat. Az Eger SE-nek jelenleg ettől többre nincs engedélye saját stadionjában, és ki tudja, meddig marad még ez a lehetetlen állapot.

A klubot érintő további rossz hírről az Eger Labdarúgó Sport Kft. ügyvezetője közleményben számolt be.

„2021. október 7-én az Egri Városi Sportiskola felmondta az érvényes bérleti szerződést, azzal az indokkal, hogy 2021 júliusában a Megmozgatlak SE vélhetően az Eger Labdarúgó Sport Kft. engedélyével használta a Felsővárosi Sporttelepet. Ezzel a lépéssel több száz egri gyermek sportolása került veszélybe, egyben az önkormányzat, valamint a sportiskola is több, szerződéses kötelezettségét sértette meg.” – írta sok egyéb mellett Juhász Gábor.

https://www.heol.hu/sport/helyi-sport/eger-se-tobb-szaz-gyermek-sportolasa-kerult-veszelybe-4044143/

Azaz október 23-tól az ESE labdarúgói se mérkőzésre, se edzésre nem vehetik igénybe a Malomárok úti létesítményt. Vagy ha ezt megteszik, szerződésszegést követnek el. Eközben vérmérséklettől függően egymásnak ellentmondó tény-tengerrel árasztják el a netet az ügyben érintett vezetők. Ahogy Mirkóczki Ádám polgármester, úgy a korábbi operatív vezető, Harmati Péter és Juhász Gábor is részletesen kifejtette már az álláspontját. Ettől azonban még semmi nem változott.

Fejpárbaj itt. Fejpárbaj ott Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A bajnokság persze javában tart, a nézőt pedig az eredmény érdekli. No, de miként lehet így nekimenni a füzesgyarmatiak elleni párharcnak?

– Látjuk a hibáinkat, ám ezeket úgy nehéz orvosolni, hogy nem vehetjük igénybe a pályánkat – felelte az Eger SE vezetőedzője, Labancz Róbert. – A körülmények és az állapotok jelenleg nem érik el az NB III.-as szintet, miközben velünk szemben ez az elvárás. Felmenteni – ráadásul előre – nem akarok senkit, és köztudott, hogy a győzelem sok mindenre gyógyírt jelent, azonban azt is látni kell, hogy így nagyon nehéz jó teljesítményt nyújtani. Ettől függetlenül mégis mindent meg kell tennünk a mérkőzésen, mert a mellettünk kitartó nézők bizalmát semmiképp sem szeretnénk elveszíteni.

A játéknap teljes programja

A Keleti csoport állása

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában