LABDARÚGÁS

2021.10.15. 18:15

Eger SE: a nézők bizalmát nem akarják elveszíteni

Egy héttel ezelőtthöz képest két órával korábban kezdődik az NB III. Keleti csoportja 12. fordulójának egri mérkőzése.

B. Cs.

EGER SE (12.)–FÜZESGYARMAT (9.)

Eger, Szentmarjay stadion, vasárnap, 13.00. V.: Muhari Gergő (Kövér, Vilmányi).

A gondolat nem új keletű: labdarúgó-mérkőzésre labdarúgóedzéssel kell felkészülni. A futótréningek és a konditermi erősítések persze szerves részét képezik a meccsre történő hangolódásnak, de a félprofinak számító harmadik vonalban édes kevés, ha csupán két gyakorlást végezhet futballpályán egy csapat. Az Eger SE-nek jelenleg ettől többre nincs engedélye saját stadionjában, és ki tudja, meddig marad még ez a lehetetlen állapot.

A klubot érintő további rossz hírről az Eger Labdarúgó Sport Kft. ügyvezetője közleményben számolt be.

„2021. október 7-én az Egri Városi Sportiskola felmondta az érvényes bérleti szerződést, azzal az indokkal, hogy 2021 júliusában a Megmozgatlak SE vélhetően az Eger Labdarúgó Sport Kft. engedélyével használta a Felsővárosi Sporttelepet. Ezzel a lépéssel több száz egri gyermek sportolása került veszélybe, egyben az önkormányzat, valamint a sportiskola is több, szerződéses kötelezettségét sértette meg.” – írta sok egyéb mellett Juhász Gábor.

https://www.heol.hu/sport/helyi-sport/eger-se-tobb-szaz-gyermek-sportolasa-kerult-veszelybe-4044143/

Azaz október 23-tól az ESE labdarúgói se mérkőzésre, se edzésre nem vehetik igénybe a Malomárok úti létesítményt. Vagy ha ezt megteszik, szerződésszegést követnek el. Eközben vérmérséklettől függően egymásnak ellentmondó tény-tengerrel árasztják el a netet az ügyben érintett vezetők. Ahogy Mirkóczki Ádám polgármester, úgy a korábbi operatív vezető, Harmati Péter és Juhász Gábor is részletesen kifejtette már az álláspontját. Ettől azonban még semmi nem változott.

Fejpárbaj itt. Fejpárbaj ott Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A bajnokság persze javában tart, a nézőt pedig az eredmény érdekli. No, de miként lehet így nekimenni a füzesgyarmatiak elleni párharcnak?

– Látjuk a hibáinkat, ám ezeket úgy nehéz orvosolni, hogy nem vehetjük igénybe a pályánkat – felelte az Eger SE vezetőedzője, Labancz Róbert. – A körülmények és az állapotok jelenleg nem érik el az NB III.-as szintet, miközben velünk szemben ez az elvárás. Felmenteni – ráadásul előre – nem akarok senkit, és köztudott, hogy a győzelem sok mindenre gyógyírt jelent, azonban azt is látni kell, hogy így nagyon nehéz jó teljesítményt nyújtani. Ettől függetlenül mégis mindent meg kell tennünk a mérkőzésen, mert a mellettünk kitartó nézők bizalmát semmiképp sem szeretnénk elveszíteni.

A játéknap teljes programja

A Keleti csoport állása

 

Ezek is érdekelhetik