KOSÁRLABDA

2021.10.08. 11:52

Hiába a triplák, elfogyott az ESC

Új csapat, új név, új edző és egy teljesen új bajnokság. Ez mind jellemezte az Eszterházy SC férfi együttesét az NB II-es bajnoki rajton.

F. B.

Klepej Roland (szemből) kilenc triplával segítette az Eszterházyt Fotó: Lénárt Márton

A férfi NB II. Keleti csoportja 2. fordulójában:

ESZTERHÁZY SC–CÍVIS KK U23 65–72 (12–11, 17–21, 21–17, 15–23)

Eger, Eszterházy-csarnok, 50 néző. V.: Fehérvári G., Mezei T.

ESC: POMÁZI 18/12, Papp B. 16/3, KLEPEJ 27/27, Kátai, Baumann 4/3. Csere: Bocsi A., Kelemen A. Edző: Máté Balázs.

Klepej Roland (szemből) kilenc triplával segítette az Eszterházyt Fotó: Lénárt Márton

A NB I/B-ből való kiesést követően, több mint tíz év után távozott a csapat éléről a vezetőedző, Váczi Péter, akinek a helyét nyáron a korábbi években játékosként tevékenykedő Máté Balázs vette át. A győztes bemutatkozás még úgy is elmaradt, hogy összesen tizenöt hárompontost dobtak az egyetemisták.

A végére elfogytak a házigazdák, hiszen javarészt a kezdő ötösre alapozó társaságból ketten is kipontozódtak, míg a meccs egyik legjobbja, Pomázi Patrik lába görcsöt kapott a záró felvonás előtt. A debreceniek hosszabb kispadjuknak köszönhetően, kis szerencsével nyerték meg a mérkőzést.

MÁTÉ BALÁZS: – Az ellenfél ebben a bajnokságban komoly játékerőt képvisel. Ahhoz képest, hogy volt három hiányzónk, ráadásul, három perc játék után Kelemen Axel bokája is megsérült, tisztesen helytálltunk. Aki pályára lépett, azzal elégedett vagyok, mindenki kitette a szívét, lelkét, ezúttal ez ennyire volt elég. Ha a büntetőzésünk mindezek ellenére a helyén van, mi jövünk le győztesen a pályáról.

KÖVETKEZIK: Tiszakécske VSE–Eszterházy SC, október 14., csütörtök, 19.30.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában