LABDARÚGÁS

2021.10.28. 17:37

Megyei I. osztály: az Energiánál az egységben bíznak

Helyezésben kisebb a távolság, mint a pontszámbeli különbség az Energia SC és a Domoszló SK csapata között. Az újonc vendéggárda gyöngyösi fellépése ezzel együtt semmiképp sem tekinthető előre lefutott találkozónak, amelyet a megyei I. osztályú bajnokság 12. fordulójában rendeznek.

Bódi Csaba

Szombat, 14.30:

ENERGIA SC GYÖNGYÖS (10.)–DOMOSZLÓ (14.)

Gyöngyös, Sport út. V.: Lucián János (Nagy F., Gergely).

– Szeretnénk győzelemmel folytatni a bajnokságot, ehhez arra lesz szükség, hogy egységesek legyünk és tudjunk egymásért küzdeni – nyomatékosította a gyöngyösiek egy hete Bélapátfalván pontot érő gólt szerző középpályása, Izsvák Ádám. – Céltudatosságot, fegyelmezettséget és férfias küzdelmet várok a csapattól és magamtól. Most kezdünk összeállni, jó irányba haladunk és érezhetően fejlődünk. Nem gondolom, hogy a hátralévő minden meccsünket megnyerjük, azt viszont igen, hogy mindannyiszor úgy megyünk ki a pályára, hogy mindig győzni akarunk.

Az ESC-ben hét esztendeje játszó 19 éves futballista az edzője által rábízott feladatot valamennyi alkalommal igyekszik a legjobb tudása szerint megoldani és ez mostanában egyre jobban sikerül.

– Talán kicsit ennek is köszönhető, hogy csapatszinten is kezd összeállni a kép – tette hozzá a magát a védelem és a középpálya tengelyében legjobban érző Izsvák Ádám.

A domoszlóiak részéről a gárda kapusa, Leffler Sándor azzal kezdte, hogy hol a balszerencse, hol a hiányzók, de legtöbb esetben a hozzáállás okozott és okoz a mai napig gondot az újonc együttesnél.

– Az Energia elleni meccsre már szeretnénk úgy kiállni, hogy az eredménytől függetlenül megmutassuk mindenkinek, de legfőképp magunknak, hogy van keresnivalónk ebben az osztályban. Nyílt titok, hogy legalább egy pontért utazunk Gyöngyösre – mondta a 27 éves hálóőr, hozzátéve: legfontosabb, hogy fejben ott tudjanak lenni, mert ha ez sikerül és nem a szokásos módon csupán 13 játékossal utaznak el, akkor lényegében bármi megtörténhet.

A csapatkapitány kiemelte, hogy míg tavaly küzdenie kellett a posztért, idén ez nincs így, ezért nem tudja folyamatosan magát százszázalékosan pörgetni. Illetve, ahogy azt játékostársa, Pásztor Martin mondta: „Az se lenne baj, ha megtanulnék védeni”.

A Leffler Sándornak készített interjú itt olvasható teljes egészében.

GYÖNGYÖSHALÁSZ (4.)–EGERSZALÓK (1.)

Gyöngyöshalász. V.: Mencsik László (Szarvas, Dajkó).

FÜZESABONY (15.)–MARSHALL-ASE (7.)

Füzesabony. V.: Nagy Péter (Rézműves, Juhász B.).

LŐRINCI (3.)–GYÖNGYÖSI AK (8.)

Selyp, Lőrinci Sporttelep. V.: Varga László (Kántor, Sohajda).

EGER SE II. (13.)–BESENYŐTELEK-ERŐSS ÚT (5.)

Eger, Felsővárosi Spt. V.: Dobsonyi László (Kalmár, Pál – Nógrád megyeiek).

HEVESTHERM-HEVES (11.)–BÉLKŐ SE-BÉLAPÁT (12.)

Heves. V.: Pádár Szabolcs (Forgó, Motsidlovszky).

FELSŐTÁRKÁNY (16.)–HERÉD (6.)

Felsőtárkány. V.: Várallyay Miklós (Király).

FC HATVAN (2.)–MAKLÁR (9.)

Hatvan, Népkerti Sporttelep. V.: Harnos Csaba (Lovas, Kecskés).

A bajnokság állása

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában