SAKK

2021.11.05. 11:11

Egerben vesz lendületet az Eb-re a nemzetközi sakknagymester

Gledura Benjamin izgalmas és kockázatos stílusban versenyzett, időnként fordulatokban gazdag partikkal – így jellemezte az egri játékost a férfi válogatott szövetségi kapitánya.

B. Cs

Gledura Benjamin pár napra visszatér a szülői ház

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Lénárt Márton

Ács Péter szokásos havi értékelésében a megyeszékhelyi származású nemzetközi sakknagymester szereplésére is kitért, középpontba helyezve a november 11-én kezdődő 23. Csapat Európa-bajnokságot. A szlovéniai Brezice melletti Terme Catezben rendező kontinensviadalt megelőzően néhány napot Egerben tölt Gleudra Benjamin. A Webster Egyetem hallgatója úgy érkezik haza, hogy előbb megnyerte az Annual Washington Chess Congress versenyt, majd St. Louis-ban második helyen végzett a SPICE Cup nyílt viadalon.

Gledura Benjamin pár napra visszatér a szülői ház Fotó: Lénárt Márton / Heves Megyei Hírlap

– Egy-egy vereség gyengébb játékosok ellen becsúszott mindkét tornán, viszont mások mellett legyőzte a kínai Zhou Jianchaót és a perui Jose Martinezt – mondta a chess-hu-nak Ács Péter.

Gledura Benjáminnak hét Élő-pontot hozott a két amerikai torna, amelyek miatt nem tudott részt venni a válogatott háromnapos edzőtáborában Lakitelken. A magyar férfi válogatott a Bánusz Tamás, Berkes Ferenc, Erdős Viktor, Gledura Benjamin és Kántor Gergely alkotta ötössel szerepel az Eb-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában