ATLÉTIKA

2021.11.09. 09:14

Ezüstérmes az egri váltó a Kassa–Miskolc ultramaratonon

Alig több mint 10 óra alatt teljesítette az 115 kilométeres távot az Egri Futó és Triatlon Klub ötöse.

B. Cs

Barta Gabriella, Katona Zsolt, Katona-Mező Ildikó, Ringert Csaba és Pelbárt Zoltán Fotó: Egri Futó és Triatlon Klub

KMUM 115. Ennek a kódnak a „megfejtésére” hetek, hónapok óta készülődött az egri egylet több sportolója. A megyeszékhelyiek a nyári, főleg egyéni versenyek után szerették volna magukat kipróbálni egy komoly közösségformáló futó rendezvényen is. Ennek megfelelően neveztek és készültek is a Miskolctól Kassáig tartó 115 kilométeres ultrafutó versenyre. Az egyesület futó nagykövete, Kormos Kitti egyéniben, míg a Barta Gabriella, Pelbárt Zoltán, Ringert Csaba, Katona Zsolt, Katona-Mező Ildikó futó ötös MIX (2 nő, 3 férfi) váltóban tette próbára felkészültségét a Miskolc–Kassa 115 kilométeres ultramaratonon.

Barta Gabriella, Katona Zsolt, Katona-Mező Ildikó, Ringert Csaba és Pelbárt Zoltán Fotó: Egri Futó és Triatlon Klub

– A kora reggeli rajt (egyéniben hat, váltóban hét órakor) még álmos arcokat láttatott Miskolon, de a fagypont körüli hőmérséklet lassú emelkedése után már elszántakká váltak a vonások – számolt be a heol.hu-nak Pelbárt Zoltán. – A rendező csapat szép és változatos útvonalat tűzött ki a miskolci Városház tértől, Szikszón, Abaújszántón, Vizsolyon, Göncön keresztül, végig a Zempléni-hegység vonulata mentén egészen Kassa város Dóm teréig. A verseny nem volt egyszerűen követhető, mert a délelőtt folyamán már együtt futottak a lassabb egyéni indulók a váltók gyorsabb tagjaival, sőt délutánra már az utóbbiak érték el hamarabb a frissítőpontokat. Minden versenyszámban (egyéni, 10 fős és 5 fős váltók) éles küzdelem zajlott a jobb helyezésekért. A magyar és szlovák indulókból álló mezőny eleje mintegy négy perc/kilométeres sebességgel futott a sokszor erősen hullámzó aszfalton, a Hernád gátján.

A teljesítmény elismerései Fotó: EFTK

Az Egri Futó és Triatlon Klub tagjai közül Kormos Kitti nagyon sokáig versenyben állt a dobogóért, de egy kisebb gyomorprobléma miatt ettől egy hellyel elmaradt. Teljesítménye így is nagyon figyelemre méltó. Az ötfős váltóban szerepelt, Egri FuTri MisKa fantázianévvel regisztrált csapat egyenletes és fókuszált futással végül második helyen végzett 10 óra 15 perc alatt teljesítve a távot.

– A versenyre történő felkészüléshez, az utazáshoz-, a váltásokhoz kötődő logisztika, a közösen megélt élmények nagyon jó közösségformáló erővel jelentek meg. A váltócsapat mellett közreműködő segítőknek is nagy szerepet játszottak az eredményességben – emelte ki Pelbárt Zoltán, hozzátéve: a 115 kilométert egyéniben, egyesületen kívüli indulóként futotta le a szintén egri Bíró Tamás, akinek élete első száz kilométer feletti ultrafutásához ugyancsak illik gratulálni.

Bíró Tamás is elérte, amit kíitűzött maga elé Fotó: MW

És, hogy kérdés ne maradjon megválaszolatlanul, a KMUM 115 megfejtetése: Kassa–Miskolc 115 kilométeres ultramaraton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában