SAKK

2021.12.01. 11:46

A Mátrametál-kupán Paál Attila duplázott

Három ország félszáz indulója közül két egri klub játékosa végzett az élen az 1. Mátrametál-kupa nevet viselő nemzetközi értékszámszerző versenyen.

B. Cs.

Az Egri Vasas vendégjátékosaként Paál Attila két sikert írhatott be magának

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Lénárt Márton

Az Egri Bolyky Bástya SE a Megyeháza Barkóczy-termében bonyolította le kétnapos versenyét. A mezőnyt Romániából és Csehországból érkezett játékosok erősítették, ám a győzelem érzése mindkét kategóriában a megyeszékhelyieknek jutott osztályrészül. Az A-csoportban az Egri Vasas vendégjátékosa, Paál Attila az öt lehetséges pontból négyet nyerve hódította el az elsőséget, ezzel ő lett Heves megye 2021-es sakkbajnoka. Második helyen az Egri Bolyky Bástya SE második táblása, Jurácsik József végzett 3,5 ponttal a Romániából jött és szintén 3,5 pontot gyűjtött Lazin Róbert-Tamás előtt.

Az Egri Vasas vendégjátékosaként Paál Attila két sikert írhatott be magának
Fotó: Lénárt Márton / Heves Megyei Hírlap

– A nagy meglepetés a B-csoportban történt, ahol az Élő-pont nélküli Oroján Sándor veretlenül, a megszerezhető hét pontól hatot begyűjtve nyert. Az Egri Bolyky Bástya játékosa élete első hivatalos FIDE-versenyén letarolta a mezőnyt – mondta a heol.hu-nak a Egri Bolyky Bástya SE elnöke, Vajda Albert.

Második helyen Filetóth Botond (Nyíregyházi Vasutas SE) végzett 5,5 ponttal, harmadikként pedig az Erdélyből érkezett, nyolc éves Kovács Balázs zárt.

A 14 éves lányoknál a győztes Fenyő Blanka (3 pont) mögött másodikként Kovács Rebeka Zsófia (3) fejezte be a küzdelmeket. Mindketten az Egri Bolyky Bástya SE versenyzői.

A 12 éves lányok versenyét Koncz Helga nyerte 3,5 pont, a legjobb női játékost megillető címet Koncz Regina érdemelte ki. Ők az Andornaktálya SE igazolt sakkozói, és ezúttal az Egri Bolyky Bástya vendégjátékosaiként mozgatták eredményesen a bábukat.

 

GYÁSZOL A KÉKESI SE

Életének 41. évében elhunyt a Kékesi SE játékosa, dr. Ujj Dániel. Az NB II. Erkel-csoportjában szereplő gyöngyösi csapat 2248 Élő-ponttal rendelkező sakkozójának utolsó bajnoki mérkőzését az Egri Bolyky Bástya SE elleni, október 31-én rendezett találkozó jelentette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában