Sportlétesítmény

2022.01.13. 13:18

A jubileumi évben megújul a gyöngyösi sportcsarnok

December közepén kezdődött a gyöngyösi Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnok felújítása. Az idén tizenöt éves csarnok új sportpadlót kap, valamint megújul a légkondicionáló rendszer és a világítástechnika is.

Szabó István

A rétegelt faburkolatot készíti a kivitelező cég munkatársa, erre kerül majd a korszerű sportpadló Fotó: Czímer Tamás Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czimer Tamas

A sportlétesítményben jártunkkor javában zajlott a küzdőtér új borításának építése. A sportcsarnokot üzemeltető Gyöngyösi Sportfólió Nonprofit Kft. ügyvezetője, Juhász Péter  arról beszélt, a padlózat felújítása már időszerűnek számított. A bemelegítőcsarnok építésekor megbizonyosodhattak róla, hogy sokat fejlődtek a versenytalajok az elmúlt több mint egy évtizedben, ezért a csarnokban a legkorszerűbb Gerflor borítást fektetik le.

 

– A küzdőtér teljes felújításon esik át. Újra betonozták a területet, a kivitelező most építi rá a rétegelt faburkolatot, a jövő héttől pedig kezdődik a sportpadló felvitele. Ez a korábbitól eltérő, de modernebb szerkezetű, nemzetközi mérkőzések lejátszására alkalmas. Most mintegy hatvan százalékos készültségi állapotnál tart a munka, valószínűsíthetően január végére elkészülnek vele – fogalmazott Juhász Péter.

 

Régi problémát jelentett a csarnok megfelelő hőmérsékletének biztosítása. Különösen nyáron volt olyan meleg, ami nemcsak a sportolókat, de a szurkolókat is megviselte.

 

– A légkondicionálás beépítésével várhatóan megoldódik ez a gond. Eddig is volt légtechnikája a sportcsarnoknak, de ez egy olyan bővítmény lesz, amivel hűteni is tudjuk a levegőt. Azt még nem látjuk, hogy ez mikor készül el. A berendezés gépházát ugyanis a sportcsarnokon kívül helyezik el, s a munka menetét a hideg befolyásolhatja. De az a terv, hogy február végére elkészüljön, bár ezzel kapcsolatban abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a hűtés csak hónapok múlva válik szükségessé – részletezte Juhász Péter.

A beruházás mintegy 270 millió forintot tesz ki Fotó: Czímer Tamás Forrás: Heves Megyei Hírlap

Forrás: Czimer Tamas

 

A felújítás harmadik eleme a világítástechnika korszerűsítése. Az eddigi fémhalogén világítást lecserélik  LED lámpatestekre. Ez nemcsak az energiahatékonyság szempontjából fontos, de a mérkőzések, egyéb rendezvények látványának kialakításában is új lehetőségeket teremt.

 

– Ezzel a technológiával már egész extrém látványvilágot varázsolhatunk show-elemként a csarnokba. Sajnos, jelenleg az alapanyag-beszerzés a bizonytalan szállítások miatt rendkívül nehézkes. A lámpatestek még nincsenek Magyarországon, ám a kivitelezők bíznak benne, hogy a kitűzött februári határidőre ezzel is elkészülnek – összegezte Juhász Péter.

 

A mintegy 270 millió forintos beruházást TAO-pályázatból és a Magyar Kézilabda-szövetség támogatásával valósítja meg a Gyöngyösi Kézilabda Klub. Mivel a munkák csak februárban fejeződnek be, jelenleg a HE-DO B. Braun Gyöngyös sem tudja használni a hazai pályáját jelentő sportcsarnokot, így a januári Ligakupa-mérkőzéseiket idegenben játssza a gárda. A terveik szerint a február 19-én esedékes, Csurgó elleni bajnokit már a megújult Dr. Fejes András Sportcsarnokban rendezhetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában