Birkózás

2022.01.31. 20:00

Egri legendák a Nemzetközi Birkózószövetség szakbizottságaiban

A Nemzetközi Birkózószövetség (UWW) közelmúltbeli online büróülése után megújultak a különböző szakbizottságok.

HEOL Sport

Virág Lajos és Sike András Egerből indulva ostromolja a magasságokat

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Sportdiplomáciai siker, hogy az eddigi három helyett immár hét magyar szakember a tagja valamelyik testületnek – derül ki a magyar szövetség hírleveléből.

 

Az olimpiai, világ- és négyszeres Európa-bajnok Lőrincz Tamás még az októberi oslói vb után került be a legtöbb szavazattal a sportolói bizottságba, dr. Molnár Szabolcs maradt az orvosi, Barna Tibor a tudományos bizottságban. Bácsi Pétert most választották a szabályalkotásban és a versenyrendszer kialakításában döntő szerepet játszó szakmai bizottságba, Sleisz Gabriellát a strandbirkózó, Sike Andrást az edzői, Virág Lajost a marketingbizottságba.

Érdekesség, hogy az Egyesült Államok foglalja el a legtöbb bizottsági helyet, nyolcat, utána rögtön a magyarok következnek két másik sportági nagyhatalommal, Oroszországgal és Iránnal együtt hét-hét pozícióval.

 

– A hírlevél arról is beszámol, hogy az idei Európa-bajnokságot (március 28.–április 3.) vendégül látó magyar szövetség (MBSZ) megpályázza egy újabb nagy nemzetközi viadal, a 2024-es utolsó olimpiai világkvalifikáció megrendezését is. Mint ismert, a tokiói ötkarikás játékok előtt 2021 tavaszán az európai selejtezőtorna zajlott Budapesten, a BOK-csarnokban, amely majd az idei Eb-nek is helyet ad – írja az nso.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában