Úszás

2022.03.23. 17:14

Eger Város-kupája: az összefogás mintapéldája

Huszonöt hazai klub több mint 500 versenyzője áll rajthoz a március 26–27-én rendezendő 1. Eger Város-kupája néven kiírt Bitskey Aladár-emlékversenyen.

Bódi Csaba

Fotó: Huszar Mark

Azért, hogy a Bitskey Aladár Uszoda újra rangos viadal helyszíne lehessen, az Egri Úszó Klub (EÚK) szülői közösségének jár az elismerés. Az édesapák és édesanyák minden követ megmozgattak annak érdekében a versenyre sor kerülhessen. A részleteket megelőzően ezzel kezdte az EÚK edzője, az ezúttal társ-főszervezőként tevékenykedő Török Zoltán.  

 

– A sok támogatónak és az önkormányzatnak köszönhetően álltunk neki a hatalmas szervezőmunkának, hogy újraindítsuk a jelentős hagyományokkal rendelkező egri úszóverseny-életet – magyarázta  Török Zoltán. – A verseny híre nagyon népszerűvé vált a hazai úszóberkekben és a vártnál sokkal nagyobb létszámú és magasabb színvonalú mezőny gyűlt össze. Az ország minden pontjáról érkeznek indulók, nincs olyan szeglete a hazánknak, ahonnan ne jönnének csapatok. Szombathelytől Nyíregyházáig, Mohácstól Miskolcig terjed azon települések sora, ahonnan majd a vízbe ugranak fiatalok. Sajnos a létszámot korlátozni kellett és a tervezett programon változtattunk, de a lehető leghatékonyabban próbálunk eljárni, ugyanis egy hónappal vagyunk a felnőtt országos bajnokság előtt, ami sok versenyző számára fontos mérföldkőnek számít az idei világversenyek kvalifikálása szempontjából.

Az egriek már nagyon várják, hogy folytathassák az idei éremesőt 
Forrás: EÚK


A szakember tájékoztatása szerint 25 hazai klub több mint 500 versenyzője áll rajthoz a kétnapos versenyen, ahol az előfutamokat 9, a döntőket pedig 17 órától rendezik. A mezőnyt erősítik a hazánkban  edzőtáborozó vietnámi válogatott tagjai, valamint feröer-szigeteki és ukrán versenyzők is megméretik magukat a honi úszók között. Az Egri ÚK mintegy 50 indulót vonultat fel.

 


– Minden korosztályú úszónk számára kiemelt versenynek tekinthető az Eger Város-kupája, ugyanis a kisebbek évek után újra hazai pályán mutathatják meg felkészültségüket – közölte Török Zoltán. –  Egész családok szoríthatnak majd a lelátóról a gyermekeknek, ezért biztos vagyok benne, hogy a gyerkőcök felfokozott hangulatban várják a próbatételt. Eközben a nagyobb, kiemeltebb versenyzőink számára utolsó állomásként szolgál a viadal az április végén esedékes országos bajnokság előtt. Nehéz hétvége vár ránk, de mindenki tudja a feladatát. Sok érmet és jó időket várunk, szeretnénk folytatni a 2022-es éremesőt.

 


Az esemény népszerűségét mutatja, hogy az egri klub válogatottjain (Holló Balázs, Békési Eszter) kívül több felnőtt és ifjúsági válogatott úszó áll rajthoz. A 2017-es 4x100 méteres férfi gyorsváltó (amely sporttörténelmi tettet hajtott végre a Duna Arénában) tagjai közül Bohus Richárd és Németh Nándor lesz ott a rajtkövön, mint ahogy az ifjúsági olimpiai bajnok Késely Ajna és Sztankovics Anna, továbbá az Európa-bajnok Verrasztó Evelyn is megtiszteli jelenlétével a rendezvényt. A névsort látva nem meglepő, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Prof. Dr. Sós Csaba a helyszínen tekinti meg a rendezvényt.
– Hatalmas köszönet illeti az Egri Úszó Klub szülői közösségét, amelynek tagjai összefogtak és megrendezhetjük a versenyt. Bízunk benne, hogy a Covid-válság után ez az esemény segít abban, hogy az EÚK újra erőre kapjon – tette hozzá Török Zoltán.

 



Népes tábort alkotnak a támogatók


A verseny fővédnöki tisztségét Eger polgármestere, Mirkóczki Ádám látja el. A rendezvény együttműködő partnerei a következők: Titánium Alapítvány, Opus-Tigáz, STAVMAT, Arena Magyarország Kft, Hotel Imola Platán, Hotel Eger, Thermál Építő Kft., Bódi Művek Kft., Cél Eger Kft., Saller Sport Kft., Szabó-Dekor Kft. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában