Úszás

2022.03.30. 12:38

Eger város-kupája: ez nagyon rendben volt

Miközben az Egri Úszó Klub (EÚK) legjobbjai már Törökországban készülnek, addig a „derék had” tagjai itthon fújnak egy kicsit az 1. Eger Város-kupájáért kiírt Bitskey Aladár-emlékversenyt követően. Nem túlzás azt állítani, hogy jelentős kihívást oldott meg prímán a szervezésben oroszlánrészt vállalt szülői közösség.

Bódi Csaba

Balázs Hanna három számban nyújtott kiemelkedőt Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Egri verseny egri legjobbak nélkül? Nos, ez nem vette volna ki jól magát. Ám ennek kivitelezése ugyanúgy nem volt egyszerű, ahogy az 1. Eger Város-kupája országos verseny tető alá hozása sem. Előbbi Kovács Ottó érdeme, utóbbiért az Egri Úszó Klub szülői közösségének jár az elismerés.


Az EÚK elnökét és vezetőedzőjét Belekben értük utol, ahol az egriként Holló Balázs, Békési Eszter és Kovács Attila több más válogatott versenyzővel együtt készül az idei feladatokra. És ezekből akad bőven, méghozzá nem is akármilyen szintű versenyek következnek.


– Három hétig tartózkodunk Belekben, ahonnan ha hazamegyünk, két nap múlva kezdődik Debrecenben az országos bajnokság – mondta Kovács Ottó. – Tökéletes feltételek között készülhetünk és bízunk benne, hogy jól szerepelünk majd az április 20-án kezdődő ob-n, amely most azért igazán hangsúlyos, mert a vb-n induló csapat összetételéről dönt. Aki oda bekerül, az szinte bizonyos, hogy majd az augusztusi Eb-n is ott lehet. Vagyis meglehetősen nagy téttel bír a debreceni verseny.


Ez a jelen és a jövő, ám a klubelnök szívesen tért ki a 25 klub több mint 500 versenyzőjét felvonultató Eger Város-kupájáért rendezett Bitskey Aladár-emlékversenyre. Kovács Ottó igazán jó érzésekkel beszélt a hazai rendezésű viadalról.


– Abszolút edzésben vagyunk, ugyanis péntek este még keményen edzettünk, majd szombaton az egész napot a versenyen töltöttük, vasárnap pedig indultunk a többiek után a törökországi edzőtáborba – közölte a klubvezető. – A versenyzők, a szervezők, a versenybírók, az edzők és minden további közreműködő kitett magáért. A szülők Balázs Ernő vezetésével rendkívül lelkesedéssel vágtak be az előkészítésbe, majd a lebonyolításba, szívüket, lelküket beleadták a munkába. Előfutam és döntő rendszerben kerül sor a rendezvényre, ami ritkaság számba megy, mert ilyen csak az országos bajnokságokon megszokott. Ez igazán komoly vonzerővel bírt. Reggeltől estig ment a verseny, ami nagy sikert hozott az úszó társadalomra kivetítve, jelentős érdeklődés övezte, jól működött az elektronikus rendszer és az eredményességre sem lehet panasz. A fiataljaink sem igazán pihentek rá a versenyre, ezért is biztatóak az időeredményeik ebben az időszakban.


Az Egri Úszó Klub képviselői közül Békési Eszter 100 mellen, Holló Balázs pedig 200 vegyesen idei legjobbját úszta. Kovács Attila 200 gyorson, Sós Borbála 50, 100 és 200 mellen, Szabó Lilla 50, 100 és 200 gyorson, Fodor Hanna 50 és 100 háton, Balázs Hanna 50, 100 és 200 mell, Kormos Kristóf 50, 100 és 200 pillangón, Györe Ádám 400 vegyesen nyújtott kiemelkedőt.

 


Kovács Ottó azt sem rejtette véka alá, hogy az anyagi feltételek változása (szűkülése) miatt kicsit összébb kellett húzódni az Egri Úszó Klubnak. Ezzel magyarázható, hogy edzőként Patkó Katalin és tíz gyermek az Egri Vízilabda Klub kötelékében folytatja szereplését.


– A szülői lelkesedés azonban ellensúlyozza a pénzügyi feltételek csökkenését – tette hozzá az EÚK elnöke.



Szívesen jönnek, csak rendezzük meg!
– A befektetett munka minden téren sokszorosan megtérült. Az EÚK versenyzői élvezték, hogy évek után újra hazai környezetben versenyezhettek. Az Egerbe érkezett csapatok pozitívan nyilatkoztak, többen hangoztatták, hogy jövőre is jönnek, csak rendezzük meg. Bízzunk benne, hogy lesz 2. Eger Város-kupája! – fejezte ki reményét az Egri Úszó Klub társ-főszervező edzője, Török Zoltán, akinek a jelenlévő dr. Sós Csaba szövetségi kapitány is gratulált a rendezvényhez.

 

A teljes jegyzőkönyv itt tekinthető meg

Címkék#úszás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában