Kézilabda

2022.03.11. 13:59

Két korábbi egri kedvenc ellen is játszik az ESC

Kozármislenyben kezdi a felsőházi rájátszás küzdelmeit az Eszterházy SC NB I/B-s női csapata.

Fenyves Balázs

Az egriek elszántan várják a nyitányt Forrás: Heves Megyei Hírlap Fotó: Lénárt Márton

A női NB I/B felsőházi rájátszásának 1. fordulója:

KOZÁRMISLENY SE (6.)–ESZTERHÁZY SC (3.)

Kozármisleny, szombat, 18.00. V.: Rózsahegyi B., Südi.

 

Három hét után játszik ismét bajnoki mérkőzést az egri egyetemista gárda, miután szombaton a másodosztályban kezdetét veszik a felsőházi rájátszás küzdelmei. Mint ismeretes, a 2021/2022-es szezon az első olyan idény, amikor az alapszakasz után play-off rendszer dönt a végső helyezésekről. A felsőházat az öt-öt legjobb keleti és nyugati csapat egymás elleni eredményeit figyelembe véve, a harmadik helyről kezdő Eszterházy SC célja nem más, mint a feljutást érő 1–2. hely valamelyikének megszerzése.

 

Ehhez elsőként a jó erőkből álló Kozármisleny otthonából kellene elhozni a két pontot, amely az alapszakaszt a negyedik helyen zárta az NB I/B Nyugati csoportjában. Idegenben mindig nehezebb, pláne ha azt nézzük, hogy mintegy 400 kilométerre fekszik egymástól a két klub székhelye. A hosszú utazás fáradalmait enyhítendő, már pénteken elutaztak az egriek a baranyai városba. Nem tartott a csapattal Szecsődi Laura, aki még a Békéscsaba elleni meccsen esett ki, azóta pedig már tudható, a nem lövő kezében sérült szalagot kellett műteni. A hathetes rehabilitáció miatt jó ideig még várat magára a visszatérés, vagyis a házi góllövőlista éllovasa nélkül kénytelen pályára lépni az ESC.

 

A kozármislenyi meccs különlegessége még az lehet, hogy két korábbi egri alapember, Scheffer Zsanett és a nyáron távozó Brettner Zsófia is a házigazdát erősíti, ami érzelmekben is különlegessé teheti a találkozót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában