Labdarúgás

2022.03.10. 17:02

Megyei I. osztály: a Gyöngyösi AK nem hagyná kontrázni a Maklárt

Gyöngyösi részről a góllövőlistát vezető Márkus Marcell, maklári oldalról pedig a sérülés után visszatérő Koós Krisztián mondta el várakozásait a megyei I. osztályú bajnokság 19. fordulójában esedékes egymás elleni összecsapásról.

Bódi Csaba

Szombat, 14.30:

 

GYÖNGYÖSI AK (7.)–MAKLÁR (10.)

Gyöngyös, Kömlei Károly Sporttelep. V.: dr. Lendvai Gábor (Bodó, Fehér).

 

A tavaszi idény eddigi három mérkőzését döntetlen után két győzelemmel hagyta maga mögött a Gyöngyösi AK csapata. Hogy a Maklár ellen mire kell leginkább figyelni, hogy ez a sorozat folytatódjon, arra Márkus Marcell válaszolt.

 

– Igaz, hogy veretlenül hoztuk le az első három mérkőzést, azonban egyik se pontosan úgy sikerült, ahogy terveztük – mondta a gyöngyösiek 19 éves támadója. – Az első meccsen, Andornaktályán az eredmény (3–3) a következő kettőn (Bélkő-SE-Bélapát 1–0, Domoszló 3–2) pedig a játékunk hagyott kívánnivalót maga után. A Maklár pozíciója a tabellán kicsit csalóka, mert a vendégek szoros mérkőzéseket játszanak a táblázat elején található csapatokkal is. Nekünk arra kell figyelnünk, hogy az adódó lehetőségeinket nagyobb sikerrel használjuk ki, mint eddig, valamint, nem szabad hagynunk, hogy gyors kontrákat vezessen az ellenfél.

 

Márkus Marcell visszautalt az őszi idényre, ami nagy részben az összeszokásról szólt és a várakozásairól is beszélt.

 

– Csapatunk fiatal, ahol jelentős részben saját utánpótlás játékosainkra építünk néhány rutinos futballistával kiegészítve. Nyáron szinte az egész keret kicserélődött, és ez az eredményeken is meglátszott. Biztos vagyok benne, hogy a tavasz már jobban fog sikerülni, és remélhetőleg a szezon végén az első öt között leszünk.

 

A megyei góllövőlistát 18 találattal vezető labdarúgó örül, hogy ennyi góllal segített a csapatot, élvezem ezt a szerepet és bízik abban, hogy folytatásban is hasonlóan eredményes lesz.

 

A makláriaknak az Eger SE II. elleni győzelem (5–0) jelentette az idei első bajnoki mérkőzést, ezzel kezdte Koós Krisztián is.

 

– Szép győzelmet arattunk, jól kezdtük a tavaszi szezont, lelkes volt minden játékos és csapatként működtünk – mondta a makláriak 21 éves játékosa. – Ugyanilyen hozzáállással próbálunk a hétvégén is pályára lépni Gyöngyösön, és akkor nem lesz semmi probléma. Az elszántság és a kiváló csapategység mellett arra lesz a legnagyobb szükség, hogy minden játékos fejében rend legyen. Az edzésen mindenki megtesz mindent, ezt át kell vinni a meccsre.

 

Az idénybeli elvárásokat illetően a makláriak szeretnék az első nyolc hely valamelyikét megszerezni, amiért megtesznek mindent, igaz, Koós Krisztiánnál ez annyiban okoz gondot, az egész felkészülés alatt sérüléssel bajlódott.

 

– Az első bajnoki meccs előtt egy héttel kezdtem el edzeni, így az Eger SE II. ellen mindössze 25 percet játszottam. Nem a legjobb az erőállapotom, hosszabb ideig tart felépíteni magam – tekintett előre a középpályás, aki támadásban és védekezésben is igyekszik a tőle telhető legtöbbet nyújtani.

 

Ősszel: 2–0.

 

FÜZESABONY (15.)–ENERGIA SC GYÖNGYÖS (9.)

Füzesabony. V.: Pádár Szabolcs (Forgó, Motsidlovszky).

Ősszel: 0–2.

 

LŐRINCI (2.)–GYÖNGYÖSHALÁSZ (5.)

Selyp, Lőrinci Sporttelep. V.: Harnos Csaba (Debreczeni, Dajkó).

Ősszel: 1–1.

 

EGER SE II. (13.)–EGERSZALÓK (3.)

Eger, Felsővárosi Sporttelep. V.: Nagy Péter Nagy F. Juhász B.

Ősszel: 0–3.

 

HERÉD (4.)–DOMOSZLÓ (14.)

Heréd, Markó Ferenc Sporttelep. V.: Májer Konrád (Szigetvári Zs., dr. Kincses).

Ősszel: 5–1.

 

BESENYŐTELEK ERŐSS ÚT (8.)–HEVESTHERM-HEVESI LSC (12.)

Besenyőtelek, dr. Vass Géza Sporttelep. V.: Varga László (Várallyay, Király).

Ősszel: 3–0.

 

MARSHALL ASE (6.)–BÉLKŐ SE-BÉLAPÁT (11.)

Andornaktálya. V.: Török Mihály (Mencsik, Lovas).

Ősszel: 3–2.

 

SZABADNAPOS: Hatvan (1.)

 

A bajnokság állása:

Forrás: adatbank.mlsz.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában