Sakk

2022.04.26. 18:13

Két életműdíjast és a bajnok Kékesi SE II. csapatát is köszöntötték

Különleges alkalommal egybekötött eredményhirdetés helyszínéül szolgált az egri Kossuth Zsuzsa Gimnázium étterme.

B. Cs.

Engel Tibor és Csizmadia Lajos rengeteget tett a megyei sakkéletért

Forrás: Heves Megyei Sakkszövetség

– A Heves megyei sakk társadalom nevében köszönjük évtizedeken át tartó fáradságos munkájukat. Kívánjuk, hogy még hosszú ideig segítsék tapasztalatukkal szűkebb hazánk sakkéletét és jövőbeli működését – mondta a Heves Megyei Sakkszövetség elnöke, Barna Nándor arról a két legendáról, akiket életműdíjjal tüntetett ki a szervezet. Mindketten leköszöntek a megyei szövetség elnökségi tisztségéről. Engel Tibor Füzesabony sakkéletért végzett évtizedeken át felbecsülhetetlen értékű munkát, míg Csizmadia Lajos a sportág gyöngyösi működtetésében számított meghatározó alaknak.

A jutalmazottak köszöntése után túljutottak a nevezett együttesek a 2021/22. évi Heves-Nógrád megyei Sakk Csapatbajnokság utolsó versenynapján. A forduló előtt a Salgótarján TSE csapata fél ponttal vezetett a Kékesi SE II. gárdája előtt. A színvonalas mérkőzéseket és nagy izgalmakat hozó forduló után 53,5 ponttal a gyöngyössolymosiak nyerték a pontvadászatot. Ezzel az egyesület idén az NB II-es arany mellé begyűjtötte a megyei bajnoki címet. Második helyen a salgótarjániak végeztek, egyben elhódítva a Nógrád megye bajnoka elismerést. Harmadik helyen az andornaktályaiak fejezték be a küzdelmeket, akik az utolsó fordulóban remek küzdelmet vívtak a salgótarjániakkal, és csak minimális különbséggel kaptak ki.

Zárult a Heves-Nógrád megyei csapatbajnokság
Forrás: Heves Megyei Sakkszövetség

A bajnokság végeredménye

1. Kékesi SE II. 53,5 pont
2. Salgótarján TSE 52
3. Andornaktálya SE 48
4. Pétervására SE 47,5
5. BM Hevesi SE 42,5
6. Egri Bolyky Bástya II. 42
7. Hatvani SK 30
8. Mezőkövesd SE II. 23
9. Egri Vasas SE 21,5

Címkék#sakk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában