Terepfutás

2022.05.14. 15:07

Királyok nyomába eredtek Abasáron (fotók)

Nem mindennapi kihívásra várta a Mátra Síszerviz a terepfutás kedvelőit szombaton, abasári rajt- és célhellyel a szomszédos Sár-hegyen szerveztek versenyt a számukra.

Sz. Sz. I.

A Sár-hegyen futottak a résztvevők

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czimer Tamas

Banka Zsolt és Petes Varga Károly szervezők arról tájékoztattak, hogy a Királyok nyomában elnevezésű versenyen bárki indulhatott, aki megfelelő fizikai állapotban volt, és teljesíteni tudta a 21, illetve a 8 kilométeres távokat. A résztvevőknek meghatározott útvonalon, meghatározott szintidőn belül, futva vagy gyalogolva kellett végig haladniuk a pályán úgy, hogy az ellenőrző pontokat érintsék, ezzel igazolva az előre kijelölt útvonal teljesítését.


- Előzetesen húsz résztvevő körüli mezőnyre számítottunk, de a rajtig ennek a többszörösére duzzadt az indulók száma. A futók után még indult egy két kilométeres kincskereső túra is, ahol családok a gyermekeikkel vehettek részt egy telefonos applikáció segítségével - közölte Banka Zsolt.

Az 80 fős mezőnyből a következő versenyzők végeztek az élen:
A kategóriák a következők voltak:
királyfi, királylány - 0-16 éves korig
herceg, hercegnő - 17-39 éves korig
király, királynő - 40 év fölött

8 kilométeres távon győzött:
királyfi - Varga Nándor
hercegnő  - Pataki Katalin
herceg - Horváth Dávid
királynő - Herperger Anita
király - Hollós András

21 kilométeres távon győzött:
herceg - Szárnya István
hercegnő - Magyari Anna
király - Kiss Gábor
királynő - Bocsiné Forgács Éva

Banka Zsolt külön kiemelte, hogy a 21 kilométert egy királyfi kategóriájú, azaz 16 év alatti induló, ifj. Birnbaum István is teljesítette. Az szervező azt is elmondta, hogy mindenki teljesítette az általa vállalt távot. 

Címkék#terepfutás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában