Labdarúgás

2022.06.04. 21:56

A Heréd LC gyorsan dűlőre vitte a dr. Vass Géza-kupa sorsát

Már az első negyedórában kialakult a végeredmény a 19. dr. Vass Géza-kupa Selypen rendezett döntőjében. A Heréd LC csapata kétgólos sikerrel ünnepelhette a Téli-kupa után idei második trófeáját. Előzőleg Erdei Viktort fejsérüléssel mentő szállította kórházba.

Bódi Csaba

A kupagyőztes Heréd LC csapata

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A 19. dr. Vass Géza-kupa döntőjében:

Heréd LC–Energia SC Gyöngyös 2–0 (1–0)

Selyp, Lőrinci Sporttelep, 120 néző. V.: Szigetvári Márk (Juhász Á., Kocsis J.).
Heréd: Darabont – Ofella, Zsámboki (Birtalan, 87.), Erdei (Tóth M., 54.), Szabó B., Baranyi (Gabovda, 64.), Herpai, Tóth D. (Szegedi, 77.), Balog B. (Terjék, 91.), Tari, Tancsik (Oláh N., 64.). Edző: Molnár Zoltán.
Energia SC: Besze (Matin, 76.) – Farkas B., Gulyás, Ivony A., Fekete B., Antal (Mezner, 46.), Izsvák (Kanalas, 63.), Fótos,Timon, Bencsik, Pilinyi. Játékos-edző: Tatár Roland.
Gól: Tóth D. (9.), Baranyi (16.).

 

Remekül előkészített pályán, nagyszerű futballidőben került sor a mérkőzésre a Lőrinci VSC sporttelepén, ahol első alkalommal játszottak a csapatok a HELASZ egykori elnökének nevét viselő díszes serlegért. A kezdőrúgást szokásos módon dr. Vass Géza egyik unokája, ezúttal Csiffáry Bátor Bulcsú végezte le, az elhunyt özvegyének kíséretében. Az összecsapást búcsúztatás is megelőzte, Herpai Gergely ugyanis utolsó felnőtt mérkőzését játszotta. A Heréd LC 40 éves játékos erre az alkalomra megkapta a csapatkapitányi karszalagot. A gyöngyösiek nélkülözni kényszerültek egyik legjobbjukat, Csoszánszki Dánielt, aki a magyar minifutball válogatott tagjaként a kassai Eb-n képviseli a nemzeti színeket. „Csosza” góllal vette a ki a részét a Portugália ellen 5–0-ra megnyert nyitómeccs sikeréből.

Hasonló örömben nem lehetett része gyöngyösi társainak, ugyanis a mátraaljaiak a 15. perctől már kétgólos hátrányból próbáltak kapaszkodni. A HLC a nagyon agilis Tóth Dániel közeli góljával szerzett vezetés a 9. percben, majd Baranyi Richárd szabadrúgása kötött ki Besze Bence kapujában. Az Energia SC hiába igyekezett, a szépítésre sem futotta a gárdától, noha helyzeteket sikerült kialakítani a piros-fekete gárdának.

Az ezüstérmes Energia SC Gyöngyös csapata

Sajnálatos eseményt jelentett Erdei Viktor fejsérülése, a herédiek védője egy fejpárbajt követően esett a földre, majd agyrázkódás gyanújával mentő szállította kórházba.
Az ápolás miatt hét perccel meghosszabbított találkozón több gól már nem született, így a Heréd LC hódította el serleget, amelyet először emelhettek a magasba Szabó Bertoldék. Sportszerűségi díjasként Herpai Gergely vehetett át különdíjat, a mezőny legjobbjaként pedig Tari Szabolcs kapott elismerést.

A jutalmakat a MLSZ Heves Megyei Igazgatóságának munkatársai és Társadalmi Elnökség tagjai adták át, azaz Tóth Zsolt, dr. Miksi Gyula és Tarjányi Tibor gratulált a jutalmazottaknak.

Mester(i) mondatok
Molnár Zoltán: – Nagyon készültünk a kupa megnyerésére, ami végül is sikerült, Szép szezonon vagyunk túl, miközben kicsit azért csalódást jelentett a bajnokságban elért hatodik helyünk, mert előrébb akartunk végezni. A szezont azonban szépen zártunk és a csapat megérdemli a sikert, mert szenzációs munkát láthattam a játékosoktól egész évben.
 Tatár Roland: – A gyorsan kapott gólok után megvoltak a lehetőségeink a fordításra. A félidőben még jobban tudtuk rendezni a sorokat, ez meg is látszott a játékunkon, de gólt sajnos nem tudtunk szereztünk, így nem sikerült fordítanunk. Jómagam minden vereségbe kicsit belehalok, így ebbe is, de megyünk tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában