Tenisz

2022.06.03. 14:28

Profiktól tanulhatnak majd az egri Érsekkertben a Dobó-kupán

Májusban elmaradt az Eger-kupa, de júniusban már bizonyosan sor kerül a Dobó István-kupa felnőtt és utánpótlás versenyre a megyeszékhelyen.

B. Cs.

Barta Gábor testnevelőként és edzőként oktatja a fiatalokat

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A Magyar Tenisz Szövetség versenynaptárában június 11–13-i időponttal szereplő Dobó István-kupára négy kategóriában (F1, F2, F16-18, L16-18) lehet nevezni. Ezzel a viadallal Eger újra visszakerül a sportág térképére, oda, ahol régebben meghatározó szerepet töltött be.

Nagy György „Madár” két esztendeje vette át az érsekkerti létesítmény működtetését, ezzel egyidejűleg pedig próbált életet csempészni az Egri Városi Tenisz Klubba. A Covid miatt leállás, illetve az üzemeltetéssel összefüggő kérdések tisztázása után immár rendre foglalt a gyönyörű környezetben található hat salakos pálya. A közel eső oktatási intézmények közül az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium Gimnázium és Kollégium tanulóit Barta Gábor, a Szent Imre Katolikus Általános Iskola diákjait Valkó Viktor, a Mozaik Suli (Eötvös József Református Oktatási Központ Egri Általános Iskolája) lurkóit pedig Novák Katalin viszi rendszeresen teniszezni.

A középiskolások is szívesen fognak ütőt a kezükbe
Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Az Egri VTK edzőjeként Balogh Anna és Agárdi Anna foglalkozik az utánpótlással, miközben jelentős létszámban képviseltetik magukat a szenior korosztály tagjai.
– Utóbbiaknak, vagyis az amatőr szinten teniszezőknek is szervezünk majd versenyeket, előbb azonban a profik számára írtuk ki a Dobó István-kupát, ami reményeink szerint mérföldkő lesz a rangos egri sportrendezvények sorában – emelte ki Nagy György.

Címkék#tenisz#kupa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában