Kézilabda

2022.07.18. 15:22

A legfontosabb, hogy mielőbb csapattá érjen az SBS-Eger

Hetedik új igazolásként Döme Szabolcs csatlakozott az SBS-Eger NB I/B-s férfi csapatához, amely hétfőn reggel 13 játékossal kezdte meg a közös felkészülést a 2022/23-as szezonra.

Sike Károly

Tóvizi Tamás (elöl, balról) és Lezák Áron diktálja a tempót az edzéseken

Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Az újonnan érkezők közül az egyik legrutinosabb játékosnak számít a 28 éves Döme Szabolcs. A jelentős NB I-es tapasztalattal bíró beálló – Tóth Károlyhoz hasonlóan – Orosházáról teszi át a székhelyét a Kemény Ferenc Sportcsarnokba.

– Jelenleg a legfontosabb, hogy minél előbb csapattá kovácsolódjunk – jelentette ki az egriek vezetőedzője, Tóth Edmond. – Az elmúlt hetekben hét új játékos csatlakozott a klubhoz, s az érkezők listája még nem teljes. A terveink között szerepel újabb beálló és balszélső szerződtetése is. A csapategység kialakításában fontos szerep vár Kiss Gergőre és Lezák Áronra is, akik ikonius alakjai a mindenkori egri csapatnak.

Arra a kérdésre, hogy a szeptemberi bajnoki rajtig milyen feladatok várnak a csapatra a szakember így válaszolt:

– Hét hetes felkészülési programot állítottam össze, úgy fogunk edzeni, ahogy azt az NB I-es küzdelmek is megkívánnák – folytatta Tóth Edmond. – Ez a csapat egyértelműen azzal a céllal alakult, hogy kivívja a feljutást az élvonalba. Napi két edzés vár a társaságra. Kezdetben a fizikai felkészítesen lesz a hangsúly, majd egyre nagyobb szerepet kap a taktikai felkészítés is. Nem vagyunk sokan, ezért mindenkitől maximális odaadást várok. Az első felkészülési mérkőzésen, július 27-én az élvonalba idén feljutott Budai Farkasok-Rév Group vendége lesz az SBS-Eger, majd két nappal később, pénteken, a szintén NB I-es újonc HÉP-Cegléd gárdája érkezik a Kemény Ferenc Sportcsarnokba. 

– Ez mindenki számára új helyzet, olyan mintha egy másik csapathoz igazoltam volna – jelentette ki Lezák Áron. – Annak rendje és módja szerint beleálltunk a munkába, a korábbi társakkal igyekszünk segíteni az újakat és megmutatni azt, hogy az NB I-ben milyen edzésmunkához szoktunk. Egy-két hét után tudok valós tapasztalatokról beszélni, annyi idő biztosan kell, hogy mindenki belerázódjon a közös munkába. Motiváltak és elszántak vagyunk, szeretnénk bizonyítani.

A férfi NB I/B 2022/23-as mezőnye: BFKA-Balatonfüred, BFKA-Veszprém, Optimum Solar-Békési FKC, DEAC, SBS-Eger, Kecskeméti TE, KK Ajka, ÓAM-Ózdi KC, Pick Szeged U21, PLER-Budapest, Csépe Salgótarjáni SKC, Százhalombattai KE, Agrofeed ETO UNI Győr, Szigetszentmiklósi KSK, Tatai AC, Vecsés SE.

Ők tizenhárman - Az SBS-Eger 2022/23-as keretében jelenleg 13 játékos szerepel.  KAPUSOK: Marczika Barnabás, Ágoston Áron. JOBBSZÉLSŐK: Lezák Áron, Rozner Kevin. JOBBÁTLÖVŐ: Kurucz Máté. IRÁNYÍTÓ: Tóth Károly. BEÁLLÓK: Döme Szabolcs, Bettembuk Bence. BALÁTLÖVŐK: Tóvizi Tamás, Schekk András, Kerezsi Ádám. BALSZÉLSŐ: Száva Máté. VÉDEKEZŐ: Kiss Gergő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában