Labdarúgás

2022.08.05. 11:22

A Vác VLSE lemondta a mátraderecskei fellépést a Magyar Kupa országos tábláján – FRISSÍTVE

A 2022/23-as Magyar Kupa országos táblájára jutott csapatok közül csak az NB III.-as Eger SE és az FC Hatvan lép pályára az 1. fordulóban. A megyei II.-es Mátraderecske ellenfele lemondta a mérkőzést.

Bódi Csaba

A mátraderecskeiek edzője, Kolozsvári Imre csapatával szeretné meglepni a vendég váci együttest

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

ENCS VSC–EGER SE

Encs, Városi Sportközpont, szombat, 16.30. V.: Szabó Péter (Szilágyi N., Kövér).

Az Eger SE az NB III. Keleti csoportjának eddig lejátszott mindkét mérkőzését elveszítette úgy, hogy gólt sem szerzett a gárda (0–9). A házigazda együttes a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei I. osztályban legutóbb a 6. helyen végzett. A hazaiakat a korábbi egri futballista, a 44 éves Martis Ferenc vezényli, míg játékosként a Gyöngyösi AK-tól idén télen igazolt Tarnai Dániel számít ismerősnek.
 

LÉTAVÉRTES SC `97–FC HATVAN

Létavértes, Sportcentrum, vasárnap, 16.30. V.: Vinter Béla Gábor (dr. Ambrus, Sztányi).

Az NB III-ban újoncként két meccsen szerzett négy ponttal rajtoló hatvaniak a megyei I-be idén feljutott hajdúságiaknál egyértelmű esélynek számítanak. Ezt nemcsak az osztálykülönbség, hanem a jó vendégforma is erősíti. A Zagyva-parti együttes az Egerben szerdán elért 5–0-s győzelem során 26 perc múltán elveszítette csapatkapitányát, ám Szabó Roland izomsérülése nem súlyos, bő egy hét múlva visszatérhet az FCH meghatározó futballistája. 

MÁTRADERECSKEI SE–VÁC VLSE

Mátraderecske, vasárnap, 16.30. V.: Bodnár Ádám (Balla, Bense).

Noha a 2021/22-es megyei II. osztályú bajnokságot megnyerte a mátraderecskei gárda, anyagi gondok miatt nem vállalta a fentebb lépést az együttes. A keret azonban együttmaradt, mi több gyarapodott, ugyanis távozóként egyedül a kapus, Szalay Zoltán Martin (Füzesabonyi SC-Erőss út) neve szerepel, míg az érkezési oldalon a hálóőr Balogh Csaba (Novaj), mezőnyjátékosként pedig Suha Márk (MSE-Mátraballa) és Baranyi József (SBTC)  jegyezendő.

– Reményt ad a párharchoz, hogy bajnokcsapatunk egy kivételtől eltekintve rendelkezésre áll és az érkezőkkel kiegészülve arra készülünk, hogy az országos táblán méltóképpen képviseljük az egyesületet és a megyét – mondta a derecskeiek edzője, Kolozsvári Imre. Érződik a játékosokon, hogy ezúttal nagyobb téttel bíró mérkőzés van szó, ahol szeretnénk bizonyítani, egyben lemérni, hol tartunk. Nem is lehet más a célunk, mint a továbbjutás, jó lenne ezzel megörvendeztetni a nézőket és persze magunkat is.

A cikk elkészülését követően kaptuk a hírt, miszerint a fellépést a váciak lemondták, a Mátraderecske mérkőzés nélkül jutott a Magyar Kupa második fordulójába.

Hosszabbítás, 11-esek – A továbbjutás egy mérkőzésen dől el. Amennyiben a rendes játékidő döntetlennel zárul – függetlenül a csapatok osztályba sorolásától –, akkor 2x15 perces hosszabbítás következik. Ha ez sem dönt, 11-es rúgásokra kerül sor.
 

Címkék#Magyar Kupa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában