Triatlon

2022.08.08. 20:25

Az egri triatlonozó hölgy majd' négy percet vert rá a második helyezettre

Mintegy 700 versenyző adta le nevezését a Pécsen rendezett utánpótlás ob-ra és sprint távú országos rangsoroló versenyre.

B. Cs.

Lajszner Attila és Katona-Mező Ildikó

Forrás: Egri Futó és Triatlon Klub

Az Egri Futó és Triatlon Klubot ketten képviselték a 750 méter úszásból, 20 kilométer kerékpározásból és 5 kilométer futásból álló sprint távon. Az indulókat kemény erőpróba elé állította a 36–37 Celsius fokos hőség úgy, hogy az úszás még az élvezhető kategóriába tartozott a 26 Celsius fokos Tüskésréti-tóban. A kerékpáros pályán viszont a versenyzőknek már meg kellett küzden a kánikulával és sokszor a szembeszéllel. 

A futás öt kilométerére a tó körül, teljesen nyílt terepen került sor a tikkasztó melegben – szerepel az Egri Futó és Triatlon Klub beszámolójában, amelyből kiderül, hogy Katona-Mező Ildikó remek versenyzéssel és 1:16:24 órás idővel az első helyen ért célba.

A női szenior II. kategória győztese majd' négy percet vert a második helyezettre. 

A sprint táv legnépesebb kategóriájában, a férfi szenior II-ben Lajszner Attila az úszás elejétől kezdve végig az élmezőnyben haladt és 1:12:48 órás eredménnyel a 6. helyen zárt.

 

Címkék#OB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában