Labdarúgás

2022.08.30. 14:45

Eger SE: a 16 éves kis Farkasra érdemes lesz majd figyelni

Augusztus utolsó napján e havi hetedik tétmérkőzését játssza az FC Hatvan és az Eger SE csapata. A zsúfolt program újabb ­hétközi megméretésén házigazdaként lépnek pályára a megyénkbeli gárdák.

Bódi Csaba

Az egri Nagy Gergely (balra) és a hatvani Szabó Roland sokat tehet a csapatáért

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az NB III. Keleti csoportjának 6. fordulója:

EGER SE (15.)–VASAS II. (18.)

Eger, Szentmarjay stadion, szerda, 15.30. V.: Szabó Péter (Kovács Z., Gavalla-Kulcsár).

Ha nem lesz csúszás programban, a szerda este fél kilenckor kezdődő Vasas–FTC NB I.-es meccset Egerből hazatérve a helyszínen nézhetik meg az angyalföldiek. Az más lapra tartozik, hogy hétköznap lévén a 15.30-as mérkőzésnyitány nem éppen nem nézőbaráti időpont, ám sajnos egri viszonylatban ez alig egy-két tucat érdeklődőt jelent(het). 
Az idei öt bajnoki meccsből kettőt játszott hazai pályán az ESE, az elsőt 5–0-ra elvesztette az FC Hatvan ellen, míg a Füzesgyarmattal szemben 1–0-s siker került az egylet neve mellé. A másik három pontot érő győzelmet (3–0) Békéscsabán könyvelhette el az egri együttes, ahol egykori Vasas-játékosként Kovács Dávid Szilveszter játszhat korábbi klubjának mostani képviselői ellen. Ám, ha már az ismerősöknél tartunk, akkor íme egy családi kötelék, amely aktuálisan érdekességgel bír. Az Eger Labdarúgó Sport Kft. ügyvezető igazgatójának, Farkas Balázsnak fia vetélytársként érkezik a Szentmarjay stadionba. A 16 éves Farkas Bence Balázsra azonban nem feltétlenül ezért érdemes figyelmi, hanem inkább amiatt, mert a Vasas II. társulata az ifjú 93. percben szerzett góljának köszönheti eddigi egyetlen győzelmét (2–1), mégpedig a Hajdúszoboszló ellen. 

A játéknap teljes programja
Forrás: adatbank.mlsz.hu

 

FC HATVAN (17.)–PUTNOK (2.)

Hatvan, Népkerti Sporttelep, szerda, 17.30. V.: Práth Dávid (Flinta, Németh B.).
A hatvani fellépésre mátraderecskei kupasikerrel (7–0) hangolt a Putnok, míg a házigazdák Karancslapujtőn igazolták a papírformát (5–0). A borsodiak azonban nemcsak az MK-sorozatban mutattak meggyőző teljesítményt, hanem a bajnokságban is. Az öt meccsen elért négy siker beszédes adat, míg az újonc FCH a négypontos kezdés után három vereséget szenvedett úgy, hogy hat lőtt gól ellenében tizenegyet kapott. 
A hazaiak miatt a 75. percben félbeszakított nógrádi fellépés során elért diadal az önbizalom szempontjából jótékonyan hathatott a hatvaniakra, akiktől az erőviszonyok alapján ezúttal a döntetlen is elfogadhatónak számítana. Amennyiben így lesz, jó szájízzel várhatja a gárda a szerda este fél tizenegyet, amikor kiderül, ki lesz a következő ellenfél a Magyar Kupában.

A Keleti csoport állása
Forrás: adatbank.mlsz.hu
Címkék#NB III

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában