Labdarúgás

2022.08.14. 08:20

Emléktornával emlékeztek a nagybetűs Emberre, Fónagy Miklósra

Borsodnádasdi csapat nyerte a tavaly elhunyt Szöszi, azaz Fónagy Miklós emlékének szentelt focitornát.

Tóth Balázs

Fónagy Mikósra (Szöszkére) emlékeztek Nagyvisnyón

Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

Kispályás labdarúgó tornával emlékeztek meg az egy éve elhunyt, népszerű mentőápolóról Nagyvisnyón. A szombati sporteseményre hat csapat nevezett, s a körmérkőzéses rendszerű tornát végül 15 ponttal a borsodnádasdi Horváth Family nyerte meg az egyaránt tíz pontos Borosvill, illetve a Szöszi Barátai csapatok előtt. A további sorrend FC Szilvásvárad, OMSZ Eger, illetve Nagy Team lett.

A torna előtt egyperces néma csenddel adóztak a megyeszerte ismert, sportszerető Fónagy Miklós emlékének. Csőgér Bálint, Nagyvisnyó polgármestere elmondta, a tornán minden résztvevő ismerte Szöszit, aki nagybetűs Ember volt. Haragosa sem volt, segített, akinek csak tudott, mindenki szerette. Szeretnének hagyományt teremteni a kispályás focitornával, évente szeretnék hasonló időpontban megrendezni, hiszen Fónagy Miklós tavaly augusztus 14-én hunyt el, éppen egy hasonló sporteseményen. Az emléktornáról Horváth László országgyűlési képviselő is említést tett közösségi oldalán.

A díjkiosztó után az elhunyt testvére, Fónagy Gábor köszönte meg a család nevében a megemlékezést. Szerinte testvére biztosan nézte őket odafentről és élvezte a meccseket. Egy olyan dologgal emlékeztek rá, amelyet kisgyermekkora óta szeretettel űzött.

Mint már írtunk róla, májusban Ostoroson is volt Szöszke emlékére egy torna, amelyen akkor a Szöszke barátai elnevezésű csapat nyert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában