Vízilabda

2022.08.16. 10:11

Hazai érem és sok pozitívum a Rüll Csaba-emléktornán

A megújulásra mindig kész és képes Rüll Csaba-emléktorna idén dobogós helyezést hozott a házigazda Tigra-ZF-Eger csapatának és sok tapasztalatot az edző-főszervezőnek.

Bódi Csaba

A Tigra-ZF-Eger csapata bronzérmesként zárt

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Jó volt látni azt, hogy a befektetett munka meghozza a gyümölcsét és a lányok összetartó csapatként küzdenek – mondta az ALDI-Rüll Csaba leány serdülő nemzetközi emléktorna főszervezője, egyben a hazai gárda szakvezetője, ifj. Rüll Csaba. – Természetesen akadtak hibák, de a lányok végig segítették egymást. Szakmai szempontból örülök, hogy minden évben fejlődik a torna és egyre erősebb csapatokat hívhatunk meg. A rendezvény egyre nagyobb hírnevet szerez a hazai vízilabda berkekben, amit mutat, hogy egyre többen szeretnének részt venni. Az idei eseményre is túljelentkezés volt úgy, hogy még az utolsó pillanatban is szerettek volna csatlakozni a nyolc csapatos nemzetközi mezőnyhöz.

 

A Dr. Bárány István Sportuszodában és a Bitskey Aladár Uszodában lebonyolított háromnapos rendezvényre a világversenyek miatt a szokásostól eltérően kicsit korábban került sor. A felkészülés közepén, négyhetes munka után érkeztek a csapatok a tornára, ezzel megtörve a nyári felkészülés egyhangúságát. 

– Állapotfelmérésnek kitűnő volt – emelte ki ifj. Rüll Csaba. – Győztes csoportmérkőzéseink után a Szentes ellen nagyon pörgős, lendületes és a közönség minden igényét kiszolgáló mérkőzést játszottunk, ahol csak egy góllal maradtunk alul. A bronzmérkőzésen kicsit idegesebben kezdtünk, ám a harmadik negyed derekáig szorosan alakult az állás. Utána kijött a sok elvégzett munka és felülkerekedtünk a kitűnően helytálló rivális felett. A 3. helyezéssel elégedett vagyok, nem sok választott el bennünket a döntős szerepléstől. A lányok megérdemelték a sikert, végig nagyon stabilan és magabiztosan teljesítettek. Ezt támasztja alá, hogy Borsos Blanka jóvoltából a gólkirálynőnek járó trófát a mi játékosunk kapta. Az irány jó, de sokat kell még dolgoznunk a bajnoki rajtig.

 

A főszervező számára külön örömet jelent, hogy a torna évről évre képes a megújulásra és jó hírét viszi az Egri Vizilabda Klubnak.

– A legnagyobb pozitívum számomra, hogy az ellenfél edzői nagyon elismerősen beszéltek az csapatunkról. Köszönöm az Egri Vízilabda Klubnak, hogy idén is teljes mellszélességgel támogatták az immár kilencedik emléktornát – fogalmazott ifj. Rüll Csaba, aki méltó módon ápolja a 60 esztendős korában, 2002-ben elhunyt edző, testnevelő édesapja emlékét.

Nagy fölény a mieink javára – A rendezvény részeként a dr. Sike József irányította magyar U16-os leány válogatott két mérkőzést játszott az ausztrálok korosztályos csapatával. Az egri szakember vezette nemzeti együttes nagy fölénnyel nyerte mindkét összecsapást. Eredmények: Magyarország–Ausztrália 12–3, Magyarország–Ausztrália 11–4.

A helyosztó mérkőzéseken

A 7. helyért: Luca Locatelli Genova (olasz)–SK Olympia Kosice (szlovákiai) 10–15
Az 5. helyért: Tatabányai VSE–Polo SC 7–10
A 3. helyért: Tigra-ZF-Eger–Genesys OSC-Újbuda 11–8
A döntőben: Prointerier Szentes–FTC-Telekom 10–12

A torna végeredménye

1. FTC
2. Szentes
3. Tigra-ZF-Eger
4. OSC-Újbuda
5. Polo SC
6. Tatabánya
7. SK Olympia Kosice
8. Luca Locatelli Genova

Különdíjasok 

Legjobb mezőnyjátékos: Nagy Laura (FTC)
Legjobb kapus: Daróczi Julianna (OSC)
Gólkirálynő: Borsos Blanka (Tigra-ZF-Eger)

Felvilágosító program – A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége (CEOSZ) jóvoltából minden érdeklődő vércukormérés és kockázatfelmérő kérdőív segítségével ellenőrizhette egészségi állapotát. A játékosok összefoglalót kaphatnak a fiatalkori cukorbetegséggel és annak megelőzésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.


 

Címkék#Emléktorna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában