Labdarúgás

2022.09.23. 15:06

Az Eger SE új edzője azt szeretné, ha közösen cipelnék a lámpát

Túljutott az ismerkedő időszak első néhány napján az Eger SE NB III.-as csapatának új vezetőedzője. A 31 éves Céró Bálint felmérte a gárda a állapotát és bizakodva tekint a Sényő elleni bemutatkozás elé. A szakember lapuknak arról is beszélt, milyen alapelvek mentén irányítja majd a megyeszékhelyi gárdát.

Bódi Csaba

Céró Bálint úgy érzi, hogy alkotó közegbe került, ahol mindenki sikerközpontú

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Magyarországon divat, hogy jön egy új edző és mindent kidob a kukába, amit az előző tréner végzett, mert az mindig rossz volt – mondta a Felsővárosi Sporttelepen péntek délelőtt Céró Bálint. – Szeretnék okulni az idősebb szakemberek tapasztalataiból és saját ismeretem alapján levonni azokat a következtetéseket, hogy ez azért nincs teljesen így. A jó dolgokat szeretném megtartani, mert akadnak ilyenek, és persze olyanok is, amelyeket másképp képzelek el. Ezeken rövid időn belül már változtattunk és lesz módosítás a jövőben is. Maga a közeg és a klub nagyon erős lábakon áll és előremutató tervekkel rendelkezik. Mindenki közösen a sikerekért dolgozik az edzőkön át, az utánpótlás trénereken keresztül, a háttérben tevékenykedő kollégákig. Vagyis a eddigi tapasztalataim összességében pozitívak. 

Az ősszel lejátszott nyolc forduló alatt 10 pontot szerzett és ezzel a 13. helyen álló egriek vasárnap 16 órakor az ötpontos Sényő (17.) vendégei lesznek. A célkitűzés nem is lehet más, mint a győzelem, ám a konkrét tervekre vonatkozó választ kicsit távolabbról indította Céró Bálint.

Keleti ezüst – Az 1991-ben született Céró Bálint játékosként jelenleg is igazolt labdarúgó, méghozzá a Dány KSK színeiben. Edzősködni 20 évesen kezdett és jobbára az utánpótlásban dolgozott, ebben az áttörést a 2020-as év hozta meg. A BVSC-Zugló NB III.-as gárdáját ezüstéremig vezényelte a Keleti csoport 2020/21-es idényében. Utána vezette a klub tehetségközpontjának munkáját, majd Monoron tevékenykedett. Ez a szerepvállalás azonban rövidre sikeredett, mindössze öt mérkőzés után elváltak az edző az NB III. Közép csoportjában érdekelt gárda útja. Ezt követően kapta az egri felkérést.

– Mindent az alapoktól kell kezdeni, ebben a kiindulópontot az öltözői rend, a fegyelem és egymás tisztelete jelenti. Ez az elsődleges – rögzítette az UEFA A licenszes végzettségel rendelkező tréner. – A Sényő elleni mérkőzésen a cél teljesen egyértelmű, nyerni szeretnénk, mint ahogy minden meccsen arra törekszünk, hogy győztesen hagyjuk el a pályát. A csapat több mérkőzését megnéztem videón és volt személyes élményen is a gárdáról. Ez a hét nagy százalékban a fizikális állapot felmérésével telt, ezek alapján mondom, hogy lesznek változások a kezdőcsapatot illetően. Szeretném, ha a vasárnapi mérkőzésen minden cserelehetőséget kihasználva, valamennyi benevezett játékosról kaphatnék éles, téthelyzetben egy képet.

A korábbi szakember, Szekeres Adriánnal együtt az erőnléti edző, Pósán László is távozott az Eger SE-től. Céró Bálint segítőit illetően egy kérdőjel még akad.

– Folyamatban vannak a tárgyalások, ám annyi bizonyos, hogy a kapusedző Szabó László, a masszőr Hajba Ferenc, a technika vezető Tiszlavicz Luca, illetve a szertáros Kugler Gyula maradt a stáb tagja. Az viszont még kérdéses, hogy ki lesz az asszisztens edzőm.

Ami pedig a hosszabb távra szóló elvárásokat illeti, nos erre frappáns választ adott a szakvezető.

– Edzőként hál’ Istennek már sikerült megtapasztalni a fényt és a sötétséget is. Amit szeretnék kérni, az az, hogy az elemlámpát együtt, közösen cipeljük.

 

Címkék#NB III

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában