Küzdősport

2022.09.20. 14:01

Ferencz ellenfelére rá kellett számolni a Golden Muay Thai Gálán

A Thai Works Team Eger mindkét versenyzője győztesen hagyta el a szorítót a Veresegyházán rendezett Golden Muay Thai Gálán. Az amatőr és profi bunyósokat felvonultató eseményen, az IFMA Muay Thai szabályrendszere szerint küzdöttek a résztvevők.

S. K.

Nagy Ádám (balról), Oláh Dorina és Ferencz Tamás

Forrás: Forrás: Thai Works Team Eger

– A –54 kilósok között Oláh Dorina Sándor Alexandra elleni mérkőzésén három meneten keresztül ment az adok-kapok, s ekkor már éreztük, hogy azé lesz a győzelem, aki jobban akarja a sikert – osztotta meg az egriek vezetőedzője, Nagy Ádám. – Dorina minden erejét összeszedve nagyot hajrázott és végül egyhangú pontozással győzött.

Klubtársa, Ferencz Tamás, a –71 kilósok között a Szolyák Team színeiben szereplő Tóth Mátéval csapott össze.

– Tomival az elején megbeszéltük, hogy nem kapkodunk, megismerjük az ellenfelet és majd meglátjuk – folytatta Nagy Ádám. – Az első menet ettől függetlenül az ellenfélnek köszönhetően pörgősebb lett mint vártuk. Tomi az intelmeket megfogadva nem kapkodott, gyors kemény ütésekkel és térdesekkel válaszolt, amiből az egyik jól betalált, így számolni kellett az ellenfélre. Ez az ütés annyira benne maradt Mátéban, hogy már nem tudta újra felvenni a küzdelmet, így a bíró beszüntette a mérkőzést.

A két győzelem elégtétel az egrieknek, akik nagyon sokat dolgoztak a felkészülés alatt.

– Dorina és Tomi is végig dolgozták a nyarat, hogy felkészülten tudjanak részt venni a gálán, ami nagyon sok lemondással járt. Az elvégzett munka beérett. Külön köszönet edző kollégámnak Boros Márknak, aki a versenyzők fizikai erőnlétét fejleszti és koordinálja, valamint a főszervezőnek Berkes Ádámnak aki egy nagyon színvonalas gálát hozott össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában