Labdarúgás

2022.09.06. 08:37

Heves Megyei Kupa: villanyfénynél rendezik a forduló mérkőzését

Lemondás miatt hét helyett csak öt összecsapás szerepel a 2022/23. évi Heves Megyei Kupa (HMK) 2. fordulójának szerdai programjában. Az élre a Lőrinci–Füzesabonyi SC-Erőss út találkozó kívánkozik.

B. Cs.

Az FSC 8–0-s győzelemmel hangolt a lőrinciek elleni kupacsatára

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A mezőny öt párharca közül négyet azonos időpontban rendeznek, míg a játéknap rangadóját este hat órától láthatják a nézők. A Lőrinci–Füzesabonyi SC-Erőss út találkozón két olyan gárda néz egymással farkasszemet, amelyek az erőviszonyok alapján a megyei I. osztályban a dobogóért küzdenek majd. A Gulyka Zsolt vezette lőrinciek a HMK 1. fordulójában az Egerszalók ellen mutatták meg erejüket (4–0), míg a nyáron teljesen átalakított füzesabonyiak csak nehezen nyertek 2–1-re a megyei II. osztály címvédőjénél, a Mátraderecskénél. 

A bajnokságban az LVSC előbb Besenyőtelken győzött 9–0-ra, majd az Egerszalókot múlta felül 2–0-ra. A Nagy Endre irányította FSC eddig egyetlen meccsén a besenyőiekkel szemben igazolta a papírformát (8–0).  

Megyei I-es csapatként a fent említett két gárdán kívül a Marshall ASE, a Bélkő SE-Bélapát, a Heves, a Gyöngyösi AK és a Maklár lép pályára a második játéknapon, míg megyei II-es együttesként a Visonta, a Poroszló és Domoszló érintett a fordulóban. Mivel ez utóbbi két garnitúra egymással mérkőzik, a II. osztály legalább egy csapat bizonyosan képviseli majd a folytatásban.  

A Gyöngyöshalász–Besenyőtelek mérkőzést a vendégek lemondták, míg a Zagyvaszántó–Energia SC meccs a hazaiak miatt marad el, így a halásziak és a gyöngyösiek játék nélkül, 3–0-s gólkülönbséggel léptek tovább.

Jöhetnek a tizenegyesek – A versenykiírás értelmében a továbbjutás egy mérkőzésen dől el. Amennyiben a rendes játékidőben döntetlen az eredmény, akkor a különböző osztályban szereplő csapatok közül az alacsonyabb osztályú csapat a továbbjutó. Azonos osztályú gárdák esetében, ha a rendes játékidőben döntetlen az eredmény, akkor nincs hosszabbítás, hanem öt-öt büntetőrúgás következik.

Heves Megyei Kupa, 2. forduló, szerda, 16.30:

Marshall ASE–Bélkő SE-Bélapát 
Andornaktálya. V.: Török Mihály (dr. Kincses, Király).
Poroszló–Domoszló
Poroszló. V.: Mencsik László (Juhász Á., Titz).
Visonta–Hevestherm-Hevesi LSC 
Visonta. V.: Orosz Fruzsina (Juhász S., Derda D.).
Gyöngyösi AK–Maklár
Gyöngyös, Kömlei Spt. V.: Harnos Csaba (Lovas, Nagy F.).

Zagyvaszántó–Energia SC Gyöngyös 0–3 - megállapított eredmény
Gyöngyöshalász–Besenyőtelek 3–0 - megállapított eredmény
 

Szerda, 18.00: 

Lőrinci–Füzesabonyi SC-Erőss út 
Selyp, Lőrinci Spt. V.: Debreczeni Krisztián (Lucián, Dajkó)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában