Labdarúgás

2022.10.27. 12:57

Hiába fellebbezett az Energia SC Gyöngyös játékosa

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Heves Megyei Fellebbviteli Bizottsága helybenhagyta a Fegyelmi Bizottság határozatát Csoszánszki Dávid fellebbezését illetően. Ez azt jelenti, hogy érvényben marad az Energia SC Gyöngyös játékosának hat hónapra szóló eltiltása. A határozat ellen fellebbezésnek nincs helye.

B. Cs.

Csoszánszki Dávid (balról) sokáig lesz még kűlső szemlélője a meccseknek

Forrás: Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Mint az ismert, a 2022. október 1-jén lejátszott Energia SC Gyöngyös–Marshall ASE megyei I. osztályú mérkőzés 87. percében szándékos fejelés miatt a játékvezető kiállította Csoszánszki Dávidot. A 32 éves, futsalban, strandfociban és minifutballban is remeklő játékost a Fegyelmi Bizottság hat hónapra eltiltotta minden labdarúgó-mérkőzéstől. 

„A szándékos sérülésokozás büntetési tétele egy hónaptól három évig terjed – szerepel a Fellebbviteli Bizottság határozatában. – A fellebbezésben a játékos elismerte felelősségét, de az utóbbi években mutatott sportszerű játékára is figyelemmel kérte a büntetési tétel négytől tíz mérkőzéstől szóló eltiltás alkalmazását. A Fellebbviteli Bizottság a nem vitatott tényállás alapján („labda nélkül, szándékosan, erőből arcon fejelte ellenfelét, aki fejsérülést szenvedett és nem tudta folytatni a játékot, kivizsgálásra orvoshoz vitték”) azt vizsgálta, hogy túlzott mértékűnek minősíthető-e a büntetés. Az FB következetes gyakorlata szerint az ilyen szándékos és súlyos fegyelmi vétségek esetében a korábban sportszerű magatartást, mint enyhítő körülményt, nem veszi figyelembe. 

Sajnos az utóbbi hetekben gyakoribbá vált a testi épséget nem kímélő magatartás, ami jelen esetben is súlyosbító körülménynek minősül, az egyébként nagy tapasztalattal rendelkező játékosnál. 

A szabályozási anomália eldöntése – amire már többször eredménytelenül felhívtuk a szabályalkotók figyelmét – az irreálisan eltérő büntetési tétel kettőssége a mérkőzéstől és a határozott időre történő eltiltás között, azaz tíz mérkőzés vagy három év, a Fegyelmi Bizottság döntésén és gyakorlatán múlik. Ezek figyelembevételével a Fellebbviteli Bizottság helybenhagyja a Fegyelmi Bizottság jogszerű határozatát.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában