Labdarúgás

2022.11.18. 21:37

A GYAK-műhely ékkövei az U21-es válogatottban tündököltek

A mátraaljai egyletben nevelkedett futballisták sokat tettek az U21-es magyar válogatott Azerbajdzsán elleni győzelméhez.

B. Cs.

Németh Dániel 11-est harcolt ki

Forrás: mlsz.hu

Fotó:

Gera Zoltán csapatának a törökországi összetartás első összecsapásán Azerbajdzsán volt az ellenfele. A mienk háromgólos sikert arattak úgy, hogy a Gyöngyösi AK-ban pallérozódott Szabó Alex és Németh Dániel is a kezdőcsapatban szerepelt.

– Dani bő egy órát töltött a pályán, a vezető gólunk megszerzésében hatalmas érdemelt szerzett – szerepel a GYAK utánpótlás közösségi oldalán. 

– Parádés labdaátvétellel becsapta védőjét és az azeri védő már csak szabálytalanul tudta szerelni a büntetőterületen belül, amiért a játékvezető habozás nélkül büntetőt ítélt. Ez a csapatkapitány, Balogh Botond magabiztosan értékesítette. Alex több mint 80 percig játszott, akadt sok szép szereplése, nagyon magabiztosan játszva, sokszor a támadásokat is segítve lépett be a játékba.

Szabó Alex (23) és Németh Dániel (19)  erőssége az U21-es válogatottnak
Forrás: mlsz.hu

A Gyöngyösi AK utánpótlásért felelős szakmai vezetője az alábbiakat fűzte hozzá az értékeléshez.

– Gratulálunk nektek fiúk, nagyon büszkék vagyunk rátok, mint ahogyan a szüleitek is. Reméljük, minél több alkalommal tudjátok majd magatokra ölteni a válogatott szerelését. Nagyon sok sikert kívánunk nektek a következő, Dánia elleni mérkőzéshez – mondta Nagy-György Gábor.

A válogatott az edzőtáborozás utolsó napján, vasárnap délután játszik felkészülési mérkőzést a dánokkal.

U21-es felkészülési mérkőzésen:
 

AZERBAJDZSÁN–MAGYARORSZÁG 0–3 (0–0)

MAGYARORSZÁG: Hegyi Krisztián – Szabó Alex (Szabó Bálint, 84.), Balogh Botond, Debreceni Ákos (Alaxai Áron, 84.) – Simut Mario (Bényei Ágoston, 76.), Kata Mihály (Vitális Milán, 76.), Kosznovszky Márk (Bocskay Bertalan, 84.), Komáromi György (Benczenleitner Barna, 76.) – Katona Bálint (Kocsis Dominik, 62.), Németh Dániel (Szalay Szabolcs, 62.), Vancsa Zalán (Kovács Mátyás, 62.). 

GÓL: Balogh B. (47. – 11-esből), Kovács M. (67.), Vitális (82.)
Forrás: mlsz.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában