Sakk

2022.12.22. 20:56

Hiányzik a klubélet és a városi bajnokság: ezen változtat az Egri Bolyky Bástya SE

Nincsenek jó formában az egri sakkozók, de nem is lehetnek – közölte a megyeszékhelyi egylet elnöke.

B. Cs.

Molnár Dániel Zsolt is bízik benne, hogy több fény vetül majd az egri sakkéletre

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Az NB II. Erkel csoportjának 3. fordulójában:

MAGYAR SAKKVILÁG-SMS–EGRI BOLYKY BÁSTYA SE  7,5:4,5 

Remiztek: Burghardt József, Boricsev Oleg, Huszár Márk, id. Vajda Albert, Szekeres Sándor, Kis József, Tódor Sándor, Molnár Dániel Zsolt, Huszár András.

– Nem indult szerencsésen a 2022/23. évi NB II.-es szezon, ám az okokról hosszasan lehetne beszélni – mondta a megyeszékhelyi klub elnöke, Vajda Albert.

– A lényeg az, hogy nincs helyi sakkélet, ezért nincsenek jó formában az egri sakkozók, de nem is lehetnek. Hiányzik a klubélet és a városi bajnokság. Ezen próbálunk változtatni januártól, ugyanis egyéni és csapat városi bajnokságot indítunk, amelybe igyekszünk bevonni a fiatalokat, mert szerencsére rengeteg gyerek sakkozik az iskolákban és az óvodákban.

Egerben és a megyeszékhelyhez közeli településeken több mint 300 gyerek jár szakkörökre. 

Végre megrendezhetjük a Bódi Tamás-emlékversenyt, amelynek az Agria Park ad otthont január 14-én. Ezen a helyszínen folytatódnak a Heves megyei csapatbajnokságok és itt lesznek lebonyolítva a diákolimpia megyei döntői is.

Az Erkel-csoport állása: 1. Vízügyi SC 27,5 pont, 2. Váci SC 23, 3. Dunaharaszti MTK II. 22, 4. Kékesi SE II 21, 5. Magyar Sakkvilág-SMS 20,5, 6. EUTender-Sárkány DSE 19,5, 7. Fót SE-LearningChess 17, 8. HASE 15, 9. GSBE 14, 10. Egri Bolyky Bástya SE 11,5. Az Egri Bolyky Bástya a 2. fordulóban a 3. táblán kontumált, ezért egy büntetőpontot kapott.

A 4. forduló mérkőzéseit január 29-én rendezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában