Kézilabda

2022.12.02. 11:45

„Négypontos” meccset játszik a QHB-Eger Gyálon

A listavezető QHB-Eger és a tabellán második helyezett PLER-Budapest mérkőzése a 13. forduló rangadója a férfi NB I/B-ben.

S. K.

Az egri Tóth Károlyék (balról) az egyik legfőbb riválisukhoz utaznak

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A férfi NB I/B 13. fordulója:

PLER-BUDAPEST (2.)–QHB-EGER (1.)
Gyál, szombat, 18.00. V.: Horváth P., Marton B.
Az Eger hét, a PLER öt mérkőzés óta veretlen a bajnokságban. A megyeszékhelyiek legutóbb október 1-én Győrben szenvedtek vereséget, azóta magabiztosan gyűjtögetik a pontjaikat. A fővárosiak elleni találkozó az ősz egyik legnagyobb érdeklődéssel várt összecsapása.
– Presztízs csata a javából, amire joggal használhatja a szakzsargon a „négypontos meccs” kifejezést – fogalmazott az egriek edzője, Tóth Edmond. – Szeretnénk az első helyen telelni, s tudjuk, hogy ehhez a hátralévő három mérkőzést nyerni kell. Ahogy a legutóbbi veszprémi fellépést, úgy ezt a mérkőzést is jó erőfelmérőnek tekintjük, magam is kíváncsian várom, hogy mire leszünk lépesek.
A pestszentlőrinciek legutóbb október 21-én Ózdon maradtak alul. A csapat hátránya a tabellán jelenleg egy pont az egriekkel szemben. A PLER a Sportkastély felújítási munkálatai miatt az őszi szezon hátralévő hazai mérkőzéseit Gyálon rendezi, ahol a csapat az Eger elleni mérkőzéssel debütál.

A számok nyelvén – A bajnokságban a legtöbb gólt (371) a PLER-Budapest szerezte. A csapat legeredményesebb játékosa a 12 mérkőzésen 58 gólig jutó szélső, Vízler Máté. A lőtt gólokat illetően a QHB-Eger neve mellett tíz találattal kevesebb szerepel (361), ugyanakkor a kapott gólok tekintetében mindkét gárda 294 találattal áll. A két legjobb támadósor és a két legjobb védelem méri össze tudását, ami tovább emeli a mérkőzés rangját. 

 

 

Címkék#QHB-Eger

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában