Labdarúgás

2022.12.14. 18:08

Vámosgyörkön meghallották az edzői jajkiáltást

Vannak még csodák! – ment elébe a vál(t)ás okait firtató kérdésnek Szerdahelyi Gábor. A Vámosgyörk SE edzője december 3-án megköszönte az eddigi közöst munkát, a minap azonban meglepő fordulattal rukkolt ki a megyei II. osztályú csapat jövőjét illetően.

Bódi Csaba

Szerdahelyi Gábor (jobbra) továbbra is györki edzőként egyeztethet a játékvezetőkkel

Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

– A Domoszló ellen bepótolt mérkőzés (2–2) végén valóban megköszöntem az elmúlt három évet – idézte a 11 napja történteket az 52 éves szakember. – Az utolsó utáni segélykiállításom azonban meghallatszott... Néhány helyi illetőségű játékos ugyanis összefogott és rövid idő alatt olyan támogatókat állítottak az egyesület mellé, akiknek köszönhetően teljesen más megvilágításba került a jövő.

A Vámosgyörk SE csapata jelenleg 14 mérkőzésen szerzett 12 ponttal a megyei II. osztályú bajnokság 11. helyén áll a tabellán. A 2021/22-es idényben a 6. pozícióban zártak a piros-feketék.

– Jelentős erősítéseket helyezett kilátásba a felfrissített vezetőség, így jó esély mutatkozik arra, hogy télen öt-hat új futballista érkezik, miközben néhányan már távoztak a csapattól. Ők azok, akik az egyéni cselekedeteiket rendre a közösség érdekei elé helyezték – folytatta Szerdahelyi Gábor, hozzátéve: a folytatást edzőként vele képzelik el, vagyis marad a VSE-nél, ahol ezzel együtt sem köszönt be a Kánaán. 

– Még mielőtt valaki túlgondolná az ügyet: nem túlfizetett labdarúgók leigazolásáról van szó. A megújulás részeként más néven szerepel majd a csapat, lehetőség nyílik felszerelés beszerzésére és a felkészülés jegyében eltölthetünk néhány napot a Mátraházi Edzőtáborban.

Körülmények vonatkozásában is lesz előrelépés, ugyanis 2023. június 30-i határidővel az élőfüves labdarúgópálya mögött elkészül a kisméretű műfüves játéktér. Ezen kívül a klubnál sportdiplomáciában is szeretnének szintet lépni, és növelni a Vámosgyörk SE ázsióját.

Galó Kristóf most már nem csak a pályán lesz vezér
Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Előbbre lépett házi gólkirály – A vezetőségben történt változások eredményként Galó Kristóf más szerepkörbe lépett. A 26 éves játékos hét találattal áll a házi góllövőlista élén és irányít immár szakosztályvezetőként. A grémiumban új tagként számíthatnak az ugyancsak futballozó Palik Viktorra, ifj. Gedei Zoltánra és Bagi Krisztiánra. A Vámosgyörk SE elnökeként továbbra is a település polgármestere, Gedei Zoltán vezényel.

– A cél az, hogy aki van nálunk van, az igazából futballistának érezhesse magát. Amennyiben ez így történik, akkor remélhetőleg jönnek majd az eredmények és feljebb léphetünk a tabellán. Ez pedig óriási változás lesz ahhoz képest, hogy az őszi utolsó meccseinkre csak az ifistákkal kiegészülve tudtunk kiállni – zárta szavait Szerdahelyi Gábor.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában