Labdarúgás

2023.01.25. 13:36

A télen ketten visszatértek az egerszalókiakhoz

Téli felkészülésből, vagyis a korábban alapozásnak nevezett időszakból már több mint harmincat hagyott a háta mögött Montvai Tibor.

B. Cs.

Penti Péter (kékben) tállyai „kiruccanás” után húzott újra szalóki szerelést

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Az Egerszalók SE jelentős NB I.-es játékos-edzője így aztán teljesen tisztában van azzal, mire van szükségük ebben az időszakban a játékosoknak, miközben a lehetőségekhez is igyekszik igazodni.

– Tekintve, hogy a tavaszi első fordulóban szabadnaposak vagyunk és csak március 11-én kezdünk, ráértünk volna később kezdeni a munkát, ám a Téli-kupabeli érdekeltségből adódóan korábban hozzáláttunk az edzésekhez – közölte Montvai Tibor. 

– A játékosok jó állapotban jöttek vissza, ezt bizonyították a Mátraballa elleni mérkőzésen. A 7–1-es győzelmet Hímer Gergő nélkül értük, rá ugyanis ausztriai munkavállalás miatt tavasszal nem számíthatunk. Ugyanakkor Péter Martin Róbert és Penti Péter visszatért hozzánk Tállyáról. 

Montvai Tibor a pályán is próbál még segíteni 
Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Az egerszalókiak 12 mérkőzésen gyűjtött 22 ponttal az 5. helyen telelnek az első osztályban és hátrányuk mindössze egy egység a dobogón harmadik Gyöngyöshalász mögött. Ősszel csupán két vereséget szenvedett gárda, vagyis a teljesítményre nem lehet panasz.

– Nincs is bennem hiányérzet még úgy se, hogy a Gyöngyöshalász elleni 0–0 során 11-est hibáztunk – tekintett vissza a 44 éves támadó. –  A két kudarc közül az egyik az őszi harmadik Lőrinci otthonában született (0–2), a másik pedig a bajnoki címre pályázó Füzesabony vendégeként (1–3). A nyári változásokat követően sikerült bizonyítanunk, hogy ebben az mezőnyben bárkivel képesek vagyunk felvenni a versenyt. Amennyiben idén ezt meg tudjuk ismételni, abban az esetben a első hat valamelyike teljes reális célkitűzést jelenthet. 

Danó Zsolt és társai heti két alkalommal edzenek az iskola melletti műfüves játéktéren. A gyakorlásból lehetett volna több is, de a játékos-edző és a labdarúgók is elfogadták, hogy az energiaválságos helyzetben ezt is meg kell becsülni.

– A Téli-kupa azért is kínál jó lehetőséget, mert így legalább heti egyszer nagyméretű műfüves pályán készülhetünk – emelte ki a szakember. – A tréningek alkalmával az öltözőt ugyan nem használhatjuk, ám Varga István polgármester közbenjárásnak köszönhetően a Saliris Hotelben kaptunk lehetőséget a tisztálkodásra, sőt egy kis csobbanásra is mód nyílik.

 

Címkék#alapozás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában