Úszás

2023.01.02. 08:00

Holló Balázs örökös bajnokként kapott elismerést az Egri Úszó Klubtól

A megszerzett érmek száma 2022-ben meghaladta a háromszázat az Egri Úszó Klub (EÚK) tagjaitól, akik országos bajnokságon négy arany-, hat ezüst-. és tizenegy bronzmedált gyűjtöttek.

Bódi Csaba

Holló Balázs nevéhez sok siker fűződik egri színekben

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A Magyar Úszószövetség képviseletében a válogatott szövetségi kapitánya, dr. Sós Csaba is megtisztelte jelenlétével az EÚK évzáró rendezvényét, miként az immár a BVSC színeiben szereplő Holló Balázs is meglátogatta korábbi klubtársait. 

A kétszeres olimpikon, Európa-bajnok, ifjúsági világbajnok, ifjúsági Európa-bajnok és többszörös magyar bajnoknak ezúttal is főszerep jutott. Csak nem a vízben.

Az elmúlt tíz évben mutatott kiemelkedő eredményesség elismeréseként ugyanis átvehette az Egri Úszó Klub örökös bajnoka címet. A díjhoz az EÚK elnökeként Bódi Zsolt, a szakmai alelnök Török Zoltán és Balázs Ernő ügyvezető gratulált. A 2022. július 1-jén megválasztott vezetőség tagjai a mögöttünk hagyott esztendőt a Juhász Testvérek Pincészetében értékelték.

Bódi Zsolt, dr. Sós Csaba, Holló Balázs és Török Zoltán
Forrás: EÚK

– Valamennyi úszónknak köszönjük az egész éves megfeszített munkát az edzéseken, a versenyeken és a bajnokságokon. A szülőknek hálásak vagyunk a türelmért, a segítségért, és azért, hogy velünk tartanak jóban-rosszban. Ígérjük, hogy az Egri Úszó Klub 2023-ban is az ébredő erőt jelenti majd – mondta Bódi Zsolt.

Pörgött a film – A rendhagyó évzáró részeként az EÚK tagjai szüleikkel közösen az Agria Moziban megtekintették Milák Kristóf – A jóslat című dokumentumfilmet. Az M4 Sport saját gyártású műve remélhetőleg nemcsak hasznos időtöltésnek számított, hanem sokat is lehetett belőle tanulni.

A büszkeségre okot adott versenyzők és eredmények listája

Angyal Mátyás és Kormos Kristóf
Egyetemi tanulmányaik miatt szeptember óta mindketten Budapesten élnek. A férfi 4x200 méteres gyorsváltóval ezüstérmet szereztek a felnőtt bajnokságon Holló Balázs és Kovács Attila társaságában.

Györe Ádám
Szinte majdnem minden bajnokságról pontokat hozott. Az ifjúsági ob-n 1500 gyorson harmadik helyen végzett, és pontszerzőként zárt a nyíltvizi-, a hosszútávúszó medencés-, és a rövidpályás utánpótlás ob-n.

Tasi Barnabás
Csak tavasszal úszta meg a bajnoksághoz szükséges szintidőt, nyáron még csak a döntő szerepelt a legmerészebb álmokban, ám 100 és 200 mellen egyaránt bronzérmet nyert.

Balázs Hanna
A 2021-es évhez képest megduplázta érmei számát, miközben nagyokat javított egyéni csúcsain. Ahogy 100, úgy 200 mellen is a dobogó harmadik fokára állhatott.

Moldován Mia Mónika
Nincs olyan úszásnem, amelyben ne tartozna a legjobbak közé és ne tudna kiemelkedőt nyújtani. Sok döntőben szerepelt és az érmek sem maradtak el: 200 és 400 vegyesen is harmadik lett.

Szabó Lilla (jobbról) és Sós Borbála Mária is kiváló évet zárt 
Forrás: EÚK

Szabó Lilla
Sokszorosan túlteljesítette az elvárásokat és hatalmasat fejlődött. Bajnoki címnek örülhetett 200 gyorson rövid pályán, és 400 gyorson. Ezüstöt nyert 50 és 100 gyorson, míg 1500 gyorson harmadik helyen végett. A válogatott tagjaként Közép-Európai Országok Serdülő Bajnokságán (CECJM) a 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként első helyen végzett, míg 200 gyorson ezüstöt vitt haza.

Sós Borbála Mária
A serdülőtől a felnőtt bajnokságig döntőket úszott, pontokat és érmeket szerzett és válogatottságig jutott úgy, hogy egy évvel korábban ez még a vágyak között sem szerepelt. Rövid pályán 200 mellen aranyat nyert, az ifjúsági és a serdülő korosztályban 100 és 200 mellen ezüstérmesként állhatott dobogóra. A felnőtt bajnokságon 7. és 8. helyen fejezte be. Ugyancsak az ifjúsági és a serdülő korosztályban az 50 és 200 méteres mellúszás bronzérmese. Válogatottbeli eredménylistája a következő. Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF), 100 és 200 m mell: 8. helyezés. 4x100 m MIX vegyesváltó: 7. 4x100 m vegyesváltó: 6. CECJM, 100 és 200 m mell: 3. V4 Olympic Hopes Meet 2022. 100 és 200 mellen és a 4x100-as vegyesváltóval: 1., 50 m mell: 2.

A versenyzőkkel együtt a szülők is részt vettek az összejövetelen Forrás: EÚK


 

 

Címkék#évzáró

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában