Vízilabda

2023.01.20. 15:33

Tigra-ZF-Eger: hazai hangolás a kupára

A női OB I. 8. fordulójában házigazdaként láthatja közönség az egrieket.

Tóth Balázs

Az óbudaiak elleni mérkőzést követően nehezebb feladatok következnek

Forrás: Lénárt Márto/Heves Megyei Hírlap

TIGRA-ZF-EGER (4.)–III. Kerületi TVE (6.)

Eger, Bitskey uszoda, szombat, 18.00. V.: Berki, Tóth S.

A görög Vuliagmeni csapatával szembeni nemzetközi kupapárharc előtt fontos bajnoki mérkőzések várnak az egriekre. Sorban a III. Kerületi TVE, a Szeged és a Szentes ellen játszanak dr. Sike József tanítványai.

– Mielőtt kiutaznánk Görögországba, két nagy jelentőséggel bíró mérkőzést játszunk idehaza. Szombaton a III. Kerület gárdáját magabiztosan kell vernünk, utána pedig megyünk Szentesre. Amennyiben ott tudnánk nyerni, akkor, ha esetleg olyan play off lesz, amikor a harmadik a hatodikkal, a negyedik az ötödikkel találkozik, akkor 6–0-ról indulhatnánk, ami elősegíthetné a legjobb négybe kerülésünket. 

Magyarul az év mérkőzését játszhatjuk majd csütörtökön Szentesen – fogalmazott a vezetőedző.

Sike doktor szerint nem baj, hogy harmadszor találkoznak görög együttessel, az ottani női vízilabda kultúra rendkívül magas fokú, ők is zónázgatnak, nem az agyonverős stílust képviselik, nagyon szépen tudnak játszani. Nehezebb dolguk lenne egy holland típusú csapattal, vagy a „ketrecharcos” Fradival. A szakember úgy véli, a görög ellenfél kellemes, és reméli, hogy a harmadikon túl tudnak lendülni. A nyolc közé jutott gárdákról elmondta, mind egyforma erősségű, ha nyolcas döntőt játszanának, nagy arányú győzelmek születnének.

A női OB I. állása
Forrás: mvlsz.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában