Vízilabda

2023.02.03. 15:52

Az egriek a listavezető FTC-nél gyűjthetnek tapasztalatokat

Az Egri Vízilabda Klub felnőtt­csapatai közül a férfiak az éllovas FTC vendégei lesznek szombat délután, míg a hölgyek Tatabányán ugranak medencébe.

Tóth Balázs

Klár Gergelyék (12) szeretnék megszorongatni az FTC-t

A férfi OB I. 13. fordulójának mérkőzése:

FTC (1.)–TIGRA-ZF-EGER (5.)

Budapest, Komjádi uszoda, szombat, 14.00. V.: Debreceni, Rubos.

Hét mérkőzést nyert zsinórban az egri gárda, amely a listavezetőnél testközelből tapasztalhatja, milyen egy nemzetközi szinten helytálló csapat sebessége, ereje, állóképessége, taktikája és technikája. Az ZF centere azt mondta, ennyi győzelem után próbálják nem elbízni magukat.

– Minden meccset próbálunk lépésről lépésre szépen behúzni, amennyire lehet – közölte Klár Gergely. 

– Olykor ez nehéz, láthattuk az UVSE ellen, a Péccsel szemben már könnyebben ment. A Népligetben még nehezebb feladat vár ránk. Ez a mérkőzés jutalomjáték lehet, de nem úgy megyünk oda, hogy kiszolgáljuk őket a három ponttal. Keményen beleállunk a meccsbe. Szeretnénk megszorongatni a Ferencvárost, mint tettük az OSC ellen.

Az alapszakasz második felében sokkal koncentráltabbnak kell lenniük az egrieknek, mivel a csapatok jobban ismerik egymást. Természetesen az alapszakasz második felében is nyerni szeretnének, amennyit és ameddig lehet.

A női OB I. 11. fordulójának mérkőzése:

TATABÁNYA WWP (8.)–TIGRA-ZF-EGER (5.)

Tatabánya, szombat, 17.00. V.: Tordai, Németh A.

A tatabányai bajnokin is a február 11-i nemzetközi meccsre készülnek az egriek, akiknél a védekezést kell tökéletesíteni, hogy kivívják az áhított továbbjutást. A ZF kapitánya, Czigány Dóra kifejtette: Görögországban jól kezdtek és jól tartották magukat a harmadik negyedig. A végére nem elfáradtak, hanem valami történt, túl sok gólt kaptak. Ugyanakkor nem hiszi, hogy ne lehetne megverni őket négy góllal, abszolút bízik a csapatban, keményen kell odaállni, nem lehet a kinti találkozóhoz hasonlóan hullámvasutazni. Előbb azonban még a mai fellépés következik.

– A Tatabánya elleni mérkőzés edzőmeccsnek nagyon jó lesz, a hazaiak más szinten vannak, mint mi. Az összecsapáson olyanok is szerephez jutnak, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, meg kell mutatni, hogy mi vagyunk a jobb csapat – jelentette ki Czigány Dóra.

A vármegyeszékhelyiek vezetőedzője, dr. Sike József arról beszélt, hogy a kötelező győzelmet jelölték meg célként a csapatnak.

– Ezen a héten más típusú edzést végeztünk, alapozásszerűen teltek a napok. Ettől függetlenül komolyan kell venni a meccset, mert jövő héten nincs más, csak a Vuliagmeni. A Tatabánya fiatalokból áll, a középmezőny alján található a gárda. A 2006-os korosztályos válogatottból van ott két játékosom. Nem ügyetlenek, de nincs meghatározó, komoly felnőtt játékosuk. Nem lehet drámát csinálni ellenük idegenben. Minden lehetőséget kihasználunk arra, hogy megteremtsük az egységet. A védekezés nemcsak a kapusról és egy-két játékosról szól, hanem a kapus és a csapat összhangjáról, ezt még nem találtuk meg. Az ilyen mérkőzéseken is arra kell koncentrálni, hogy ez menjen magas fokon. Amíg tudunk, azzal az alapcsapattal próbálunk játszani, amely a Vuliagmeni ellen kiharcolhatja a továbbjutást. 

– Ha eldől a pontok sorsa, több fiatal is kap majd lehetőséget – mondta a vezetőedző.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában