Teremlabdarúgás

2023.02.20. 15:45

Pedagógus Barátság-kupa: feszültségoldás futballozással

Címkék#pedagógus

Első alkalommal, ugyanakkor hagyományteremtő céllal bonyolították le az 1. Heves Vármegyei Pedagógus Barátság-kupa teremlabdarúgó-tornát.

B. Cs.

A kiválóan sikerült első tornának bizonyosan lesz majd folytatása

Forrás: Erdélyi József

A Gyöngyössolymosi Nagy Gyula Katolikus Általános Iskolában rendezett eseményt a gyöngyösi pedagógusok hívták életre. A mezőnyt a gyöngyösi, a hatvani és az egri körzetből verbuválódott tanári gárdák alkották, amelyek körmérkőzéses formában, 2x15 perces mérkőzéseket játszottak egymással.

– A sportszerűség és a csapatszellem végig meghatározó jelleggel bírt, miközben sok szép egyéni megoldásnak tapsolhatott a szépszámú közönség – emelte ki a házigazdák nevében Kovács Attila.

Az elsőség kérdéséről a végig izgalmas Gyöngyös I.–Hatvan találkozó döntött a mátraaljaiak javára (4–3), a bronzérem sorsa pedig a hasonlóan fordulatos Gyöngyös II.–Eger mérkőzésen dőlt el (4–3).

– Az érmek és az oklevelek átvétele után közös ebéd következett, amelyet a gyöngyösi Aranypince Étterem szervírozott – folytatta Kovács Attila. 

– Azt követően jó hangulatú, kötetlen beszélgetéssel zárták a napot megyénk pedagógusai. Mindannyian egyetértettünk abban, hogy a jelenkori oktatásügyet körülvevő feszült légkört tudják oldani az ilyen vagy ehhez hasonló közös találkozók. Éppen ezért jövőre új helyszínen és további oktatói közösségek bevonásával folytatódik a most útjára indult kezdeményezés.

Az 1. Pedagógus Barátság-kupa végeredménye:

1. Gyöngyös I.
2. Hatvan
3. Gyöngyös II.
4. Eger

A tornagyőztes Gyöngyös I. csapata Forrás: Erdélyi József

Különdíjak

Legjobb hazai játékosok: Nagy Gábor és Radnai Miklós
Legjobb védőjátékos: Barna Tibor
Legrutinosabb játékos: Lukács György
Legjobb kapus: Bujdosó Zoltán
Legjobb mezőnyjátékos: Márkus Tamás
Gólkirály: Kasza Gábor
Legjobb külföldi játékos: Carlos Sirer Melis
Legjobb játékvezető: Dobóczi Roland
Legjobb sportfotós: Erdélyi József
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában