Sportelismerés

2023.03.09. 15:36

Átvették díjaikat Heves vármegye 2022. évi legjobb sportolói

Nagy öröm, hogy Heves vármegye bővelkedik kiváló csapatokban és kitűnő sportemberekben, akiknek számos emlékezetes pillanatot köszönhettünk az elmúlt évben. A Heves Megyei Hírlap és a heol.hu kiadója, a Mediaworks Hungary Zrt. az ő teljesítményük elismerésére hirdette meg az Év sportolója 2022 szavazást. A díjátadóra csütörtökön került sor Egerben, a megyeházán.

Bódi Csaba

Kővári Viktor (balról), Orbán Attila, Sántavy-Varga Krisztina és Vörös Balázs

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A voksolás során Olvasóink dönthettek arról, ki álljon fel a képzeletbeli dobogó legfelső fokára. Négy kategóriában – az év női sportolója, az év férfi sportolója, az év női csapata, az év férficsapata – kerestük a legjobbakat. Azt az olvasókra bíztuk, hogy közülük, kik legyenek az év sportolói Hevesben. Február 1-je és február 14-e között két héten keresztül lehetett voksolni a heol.hu hírportálon, ahol végig nyomon lehetett követni, ki mennyi voksot gyűjtött. 

Ebben a tekintetben, vagyis az abszolút értékelésben Vörös Balázs végzett az élen. Az aldebrői fekvenyomó magasan kiemelkedve, 2862 szavazattal nyerte az év férfi sportolóját megillető címet.

Díjátadók – Az elismeréseket a Heves Megyei Hírlap és a heol.hu főszerkesztője, Kühne Gábor, továbbá Heves Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének elnöke, dr. Juhász Attila Simon adta át.

A nőknél az egri ultrafutó Szivós Orsolyát és az ugyancsak vármegyeszékhelyi testépítő Pittner Petrát megelőzve Sántavy-Varga Krisztina zárt az élen. A Búvár és Vízisport Klub Eger válogatottja 2020-ban a Kaposvári 1. MCM-Diamant Adorján SE-nek búcsút intve választotta a megyeszékhelyi klubot, ahová edzőjével, Nagy Márkkal érkezett. Az egri egyletnél töltött első év során két világbajnoki címmel, két vb-ezüstéremmel, továbbá hét magyar bajnoki arannyal és egy ob-ezüsttel gyarapította medálgyűjteményét. 2022-ben aztán a kolumbiai világbajnokságon aranyérmet nyert, továbbá háromszor állhatott a dobogó második fokára. Krisztina az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem sportszervező szakának hallgatója, egyben az Egri Vízilabda Klubnál utánpótlás edzője, ahogy férje, a korábbi OB I.-es pólós, Sántavy Máté is.  

Sántavy-Varga Krisztina 1256 szavazattal nyerte az Év sportolója szavazás női egyéni kategóriáját. 

Maradva a hölgyeknél, csapatban a Tigra-ZF-Eger OB I.-es vízilabdázói, az Eszterházy SC NB I/B-es kézilabdázói és a Hatvan Girls jégkorongozói között dőlt el a sorrend a Zagyva-partiak javára. Az edzőként Orbán Attila irányította együttes azzal vívta ki magának a legjobbak közé kerülést, hogy a női U25B-s bajnokságban megvédte bajnoki címét. A Varga Panna, Jónás Titanilla, Jónás Leila, Ónody Csenge, Rozsnaky Lara, Popovics Polett Nelly, Takiguchi Noa, Bodó Emília, Lantosi Míra, Néma Karola, Néma Erzsébet, Sinoros-Szabó Lotti, Galvácki Gréta, Szabó Emma, Prouteau Fleu, Lovics Réka, Tóth Fruzsina, Sas Lili, Péterfi Emőke és Néma Gabriella összetételű társaság legfőbb erényét az erős csapategység jelentette. A hatvaniak az egyik fél második győzelméig tartó döntős párharcban a debreceniekkel mérkőztek. Ahogy az első összecsapás, úgy a második meccs is nagy küzdelmet hozott, ahol a nagyobb lövőerő és a jobb lövési hatékonyság döntött a kék-sárgák javára.

A Hatvan Girls 915 vokssal hódította el az év női csapata kategória első helyét.

A férfiakra váltva, de maradva a csapatoknál, a HE-DO B. Braun Gyöngyös NB I.-es kézilabdázói, a gyöngyössolymosi székhelyű Kékesi SE sakkozói és az Eszterházy SC NB II.-es röplabdázói alkották a legjobb három mezőnyét. Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem csapataként a röpisek legjelentősebb érdemét az jelentette, hogy a gárda a 2021/22. évi NB II. Keleti csoportjában bajnoki címet szerzett. A játékos-edzőként Mákos Attila vezette együttes az alapszakaszt és a rájátszást is beleértve 24 mérkőzésből 18-at megnyert. Az aranyérmet szerzett együttes tagjai a következők: Berta Tamás, Földes Ádám, Göncző-Dutkay Dániel, Hetényi Gergely, Kovács Bence, Kovács Dániel, Kovács Dávid, Mákos Attila, Nagy Bálint Máté, Nagy Lajos Dávid, Ozsváth András, Pető Levente, Pintér Nándor és Kővári Viktor. Utóbbi szakosztályvezetőként is segítette és segíti a csapatot.  

Az Eszterházy SC 1014 szavazattal győzött a férfi csapatoknál.

Az erősebbik nem egyéni kategóriájában Vörös Balázs brillírozott úgy, hogy a gyöngyösi Mátrai Erőmű Búvárklub búvárúszójával, Kiss Nándorral és az Egri Városi Sportiskola gátfutójával, Szeles Bálinttal kellett tusakodnia, igaz, csak átvitt értelemben. A 16 éves aldebrői fekvenyomó 2022-ben világ-, és Európa-bajnoki címet szerzett, sőt világrekordot ért el, így nem meglepő módon a világranglista-második helyét foglalja el a RAW kategória 125 kilós súlycsoportjában. Az egri S-Power Gym-ben Kristóf Sándor irányításával készül a fiatal, akinek Rozsnoki Attila és Suszter Dániel is segít. A Wigner középiskola tizedik osztályos diákja a súlyzós edzéseket 2020 elején kezdte, vagyis harmadik két éve foglalkozik fekvenyomással úgy, hogy közben kicsit az erőemelésbe is belekóstolt. 

Ezt teljesítményt Vörös Balázs esetében 2862 vokssal jutalmazták Olvasóink.  

 

 

Címkék#díjátadó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában