Atlétika

2023.03.04. 10:38

Az Egri VSI gátfutója bejutott az Európa-bajnokság elődöntőjébe

Az Isztambulban zajló 43. Fedett pályás Atlétikai Európa-bajnokság harmadik versenynapján az Egri VSI gátfutója, Szeles Bálint 7,76 másodperces idővel kivívta a továbbjutást.

B. Cs.

Szeles Bálint a férfi 60 méteres gátfutás elõfutamában az isztambuli fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon az Ataköy Arénában 2023. március 4-én.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

– Jobban izgultam a további három előfutamnál, mint a saját futásomnál, de megérte –  mondta Szeles Bálint az M4 Sportnak. 

– Ennyi világverseny után, amit korábban elszúrtam, most végre sikerült bejutni az elődöntőbe. Amúgy szeretek az első futamban indulni, és túl lenni már a legelején, mert akkor könnyebb melegíteni, kevesebb időm van izgulni.

A 24 éves sportoló remek rajtot vett, az első gátnál az élen volt, a folytatásban azonban a futamfavorit svájci Jason Joseph ellépett a mezőnytől, mögötte viszont nagy volt a harc.

A célba Szeles negyediknek ért be, egy századdal lemaradva a biztos továbbjutást érő harmadik helyezettől. Ugyanakkor 7.76 másodperces eredményével bizakodhatott a vasárnapi folytatásban, és mivel a további három futamban csupán egy gátas került elé a nem automatikusan továbbjutók közül, készülhet az elődöntőre – szerepel az MTI beszámolójában.

Délelőtti futás volt korai kelés után, de vasárnap is hasonlóképpen lesz az elődöntőben. Arra a kérdésre, hogy tovább tud-e közelíteni a hét másodperchez, így felelt Petrovai József edző tanítványa.

– Mindenféleképpen szereténk, célom az egyéni csúcs futása. A mai korai ébredés nem viselt meg, nem jelentett problémát. Holnap még lelkesebben fogok felkelni, mert középdöntőt futok. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában