Kézilabda

2023.04.17. 12:08

Alakul a jövő évi keret Gyöngyösön: három új játékos már aláírt

Az idény végén hat játékos biztosan távozik, míg az érkezők listáján egyelőre három játékos szerepel a HE-DO B. Braun Gyöngyös NB I.-es férfi csapatánál. A mátraaljai gárda szakmai munkáját a 2022/23-as szezonban is a jelenlegi vezetőedző, Bíró Balázs irányítja.

S. K.

Bartucz László (középen) és Menyhárt Máté (jobbról) a szezon végén távozik

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Ahogy arról portálunk már korábban beszámolt, Gerdán Tibor öt és fél év után a nyáron távozik Gyöngyösről és az NB I/B-ben szereplő Agrofeed ETO UNI Győr játékosa lesz. A 31 éves védekező specialista mellett Bartucz László is veszi a kalapját és egy év után visszatér Tatabányára, ahol 2011 és 2013 valamint 2018 és 2022 között már szerepelt. A távozók listáján szerepel a balszélső Menyhárt Máté is, mint ahogy a saját nevelésű kézilabdázók közül Gulyás Máté, Karnok Donát és Mátyás Balázs is új klubnál folytatja pályafutását. Halász Levente, Dino Hamidovic és Gábori Máté sorsa egyelőre nem dőlt el.
Régi-új játékosként csatlakozik a gyöngyösiekhez Ubornyák Dávid. A 24 éves irányító, átlövő egy év után távozik Tatabánya együttesétől és a több játéklehetőség reményben szerződik vissza a Mátraaljára, akit követ a 19 éves amerikai válogatott kerettag balszélső, Edwards Olivér is. Kapusposzton a Fejér B.Á.L. Veszprém gárdájától érkező Podoba János jelenthet pótlást Bartucz távozására.


– Balátlövő posztra zajlanak a tárgyalások, ott még keressük a legjobb megoldást – jelentette ki a GYKK elnöke, Nagy Attila. – Az 2022/23-as évet nyolc új játékossal kezdtük, s ahogy ezt korábban is elmondtam, a csapatépítést ötéves ciklusban képzeljük el, ahol a harmadik évben már szeretnénk ha ez a folyamat kicsúcsosodna. Évről-évre ennek megfelelően igyekszünk kialakítani a keretet. A csapat úgy tűnik az első lépést sikeresen veszi, ha a bajnokság hajrája jól alakul, idén akár a 6–7. hely is elérhető lehet. 
A 2023/24-es keretben eddig 17 játékos szerepel. A Gyöngyösi KK vezetősége több játékossal is tárgyalásokat folytat, róluk későbbre ígértek tájékoztatást.

A gyöngyösiek jövő évi kerete (még nem teljes)

Kapusok: Alekszandar Tomics (szerb), Gyánti Barnabás, Podoba János
Jobbszélsők: Lakosy Máté, Jaros Olivér
Jobbátlövők: Lucian Bura (horvát), Schäffer Zsolt
Irányítók: Martin Potisk (szlovák), Gráf Martin, Schmid Péter
Beállók: Hegedüs Márk, Jóga Norbert
Balátlövők: Nkousa Dávid, Ubornyák Dávid
Balszélsők: Varsandán Milán, Edwards Olivér (amerikai-magyar), Gyallai Bercel

Folytatódik a Ligakupa – Az elődöntő első mérkőzését játssza kedden 18 órától a HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi csapata a Ligakupában. A Fejér B.Á.L. Veszprém elleni párharc első felvonását a királynék városában rendezik. A visszavágóra április 26-án kerül sor a Dr. Fejes András Sportcsarnokban. A Ligakupában kizárólag magyar állampolgárságú játékosok szerepelhetnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában