Labdarúgás

2023.04.25. 15:06

Egri vendég a bajnok, hatvani fellépő a „kilapozott” BKV

Újabb hétközi játéknapot jelent az NB III. Keleti csoportjának 34. fordulója. Csapatainkhoz két fővárosi gárda „közlekedik”.

B. Cs.

A BKV-s Busai Attila (balra) nem játszhat eltiltás miatt, az egri Juhász Gergő viszont visszatérhet az eltiltása után

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

EGER SE (16.)–BVSC-ZUGLÓ (1.)

Eger, Szentmarjay stadion, szerda, 17.00. V.: Tóth Tamás (Balla, Vrboszki).

Bajnokcsapatot fogadnak a kiesőzónához vészesen közel került egriek. Urbán Flórián vasutas gárdája nemcsak aranyérmesként érkezik, de legutóbbi hat meccsén gólt sem kapott, miközben 22 alkalommal sikerült bevenni az ellenfelek kapuját.

A vendégek a lejátszott 33 mérkőzésből 27-et megnyertek és hatszor ikszeltek, továbbá a mezőny góllövőlistájának élcsoportjában három BVSC-s labdarúgó szerepel, nevezetesen Szalánszki Gergő (17), Tóth Levente Milán (17) és Kelemen Patrik (15). 

Hazai oldalról a klubtól idény közben elküldött Simon Attila (15) mögött Jónyer Kristóf a legeredményesebb 8 találattal. Minden a fővárosiak mellett szól, a BVSC-t kiválóan ismerő Céró Bálint éppen ezt haszálhatja ki csapatával, no meg azt, hogy talán már nem lesz annyira „harapós” a Szőnyi úti legénység. Ősszel idegenben 2–1-re vezetett az ESE, ám a vége 3–2-es vereség lett.

A játéknap teljes programja
Forrás: adatbank.mlsz.hu

FC HATVAN (14.)–BKV ELŐRE (10.)

Hatvan, Népkerti Sporttelep, szerda, 17.00. V.: Kakuk Szabolcs (Varga L., Ancsin).

A rendkívül szoros középmezőnyben azért áll előrébb a BKV, mer két ponttal többet (45) gyűjtött, mint a hatvani együttes (43). A hazaiak karcagi vereséggel a hátuk mögött lépnek pályára, ahogy a budapestiek is kikaptak otthon a Kisvárda II. csapatától, méghozzá 2–1-re a 91. és a 94. percben esett góllal.

A vesztest ráadásul még egy négyes „csapás” érte, ugyanis Kubó Gábor, Girán Máté és Busai Attila mellett a vezetőedző, Albert Flórián is piros lapot kapott. 

A kvartett tagjai így aktív résztvevőként bizonyosan kihagyják a hatvani fellépést. Hazai szempontból ez nem jelentett hátrányt, ám előny csak abban az esetben származik belőle, ha sikerül legyőzni a „kikártyázott” közlekedésieket. Az őszi idényben az utolsó negyedóráig tartotta magát a Zagyva-parti együttes, ám a hajrá három BKV-gólt hozott, nulla vendégtalálat ellenében. Az FC Hatvan három idegenbeli találkozó után tér haza.

A Keleti csoport állása
Forrás: adatbank.mlsz.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában