Labdarúgás

2023.04.25. 18:54

Évekig nem futballozhat a játékvezetőt lefejelő és ököllel megütő volt ferencvárosi labdarúgó

Az FC Hatvan szerdai ellenfelének játékosa, az FTC hajdani futballistája súlyos büntetést kapott az MLSZ Fegyelmi Bizottságának (FEB) április 25-i ülésén.

B. Cs.

A 34 éves Busai Attila (elöl) ezzel alighanem befejezte pályafutását

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A BKV Előre NB III.-as csapatának labdarúgója, Busai Attila 2023. április 25-től kezdődően minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől 6 évre szóló eltiltást kapott – szerepel a szövegség honlapján.

Az indoklás az alábbiak szerepelnek.

„Busai Attila a BKV Előre–Kisvárda II. mérkőzés 75. percben történt kiállítását követően a pályán, majd a mérkőzés lefújása után a pályán és az öltöző felé vezető úton is rátámadt a mérkőzés játékvezetőjére, akit lefejelt és ököllel is megütött. A játékvezető utóbbi támadásnál elesett, a lábát és a csípőjét is megütötte. A labdarúgó több kirívó fegyelmi vétséget is elkövetett, valamint tettlegességével veszélyeztette a játékvezető testi épségét. Ez a magatartás összeegyeztethetetlen a labdarúgás alapelveivel, valamint az emberi viselkedés alapvető normáival. A FEB ezért olyan büntetést szabott ki, amely kétszeresen meghaladja a Fegyelmi Szabályzat vonatkozó pontjában rögzített tételkeret felső határát.”

Busai Attila dicsőséglistája
Forrás: wikipédia

Albert Flórián Ferenc, a BKV Előre vezetőedzője a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől három soron következő NB III.-as férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltásban részesült.

A FEB a BKV Előre–Kisvárda II. mérkőzéssel kapcsolatban a BKV-t, mivel a mérkőzés lefújása után nem biztosította a játékvezetők öltözőbe vonulásának zavartalan feltételeit, valamint labdarúgójának súlyosan sportszerűtlen magatartása miatt pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A BKV Előre csapata szerdán 17 órakor az FC Hatvan vendége lesz.

Címkék#fegyelmi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában